Nieuws

Uber Nederland biedt ritten met elektrische wagens aan

Wie een Uber bestelt in Nederland, kan voortaan voor een elektrische wagen kiezen. Nederland is het eerste land waar Uber deze optie aanbiedt.

Uber heeft in Nederland een eerste stap gezet richting groene mobiliteit. Vanaf vandaag kunnen Nederlandse klanten via de app een elektrische wagen kiezen. Daarmee wordt Nederland het eerste land waar het transportbedrijf een elektrische wagen aanbiedt. Een rit met een elektrische wagen, of met ‘Uber Green’ om het beter te laten klinken, kost wel twee euro meer dan een rit met een benzine- of dieselwagen.

Volgens de CEO van Uber Benelux, Maurits Schönfeld, was Nederland het meest geschikte land voor Uber om elektrische wagens te introduceren. Nederland is qua infrastructuur voor elektrische wagens een voorbeeld voor veel andere landen. Het begon veel sneller dan de rest te investeren in laadpalen. Uber Benelux start met 350 elektrische wagens die vooral in Amsterdam en Rotterdam zullen rondrijden. De doelstelling is dat Uber tegen 2025 volledig elektrisch is in Nederland.

Zware klappen

Ondertussen hangt het bedrijf wel donkere wolken boven het hoofd. De wereldwijde lockdown was een zeer moeilijke periode voor Uber. Omdat mensen minder buiten kwamen, werden er logischerwijs minder ritten besteld. Het succes van de voedingsleveringsdienst Uber Eats kon de verliezen nog enigszins compenseren, maar een groot aantal ontslagen kon niet afgewend worden.

Wereldwijd kostte de coronacrisis bijna een kwart van het personeelsbestand – waaronder chauffeurs niet worden gerekend – hun baan. Voor Uber Benelux bleef de schade nog enigszins beperkt met 15 procent dat ontslagen werd. Het kantoor in Amsterdam is overigens het Europese hoofdkantoor voor Uber. Schönfeld is wel optimistisch dat met het heropenen van de maatschappij er opnieuw betere tijden aankomen voor Uber. Leuk weetje over de CEO: hij zal in juli een taxivergunning aanvragen. Hij schoolde zichzelf om tot taxichauffeur om zich beter in de geest van de chauffeur te kunnen plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business