orange digital center
Image Credit: Orange België

In het Orange Digital Center kunnen mensen van alle bevolkingsgroepen cruciale digitale vaardigheden aangeleerd krijgen.

Advertentie

Digitale inclusie is vandaag de dag een zeer actueel thema. De digitalisering creëert een digitale kloof in België waarbij niet iedereen toegang heeft tot de juiste technologie en/of de juiste kennis heeft om nieuwe technologieën te gebruiken. Daar wil Orange België in zijn gloednieuwe Orange Digital Center iets aan veranderen. Onder het goedkeurende oog van minister Petra De Sutter werd deze inclusieve innovatiehub officieel ingehuldigd.

Orange België slaat zijn tenten op in de gebouwen van BeCentral, vlakbij het station Brussel-Centraal in het hart van onze hoofdstad. Een locatie die het inclusieve karakter van het project in de verf moet zetten. In het Orange Digital Center is iedereen welkom om zijn digitale kennis bij te schaven, ongeacht leeftijd of afkomst.

Orange Digital Center

Orange zal verschillende programma’s aanbieden, van het aanbieden van opleidingen rond coderen tot het financieel ondersteunen van innovatieve start-ups:

  • Digital Academy: een opleiding waar mensen essentiële digitale vaardigheden kunnen aangeleerd krijgen. De trainingen gaan van basiskennis over het gebruik van smartphones en online applicaties tot cursussen rond webontwikkeling, data-analyse, cybrsecurity, 5G etc.
  • Solidarity FabLab: aan de hand van workshops kunnen deelnemers hands-on ervaring opdoen met laserprinters en andere nieuwe technologieën. Bij langere trainingsprogramma’s krijgen deelnemers ook zakelijke vaardigheden voor het ontwikkelen van start-ups.
  • Orange Fab: een acceleratorprogramma voor start-ups. Via het Orange Ventures-programma kunnen ze ook financiële steun krijgen.

Tweede in Europa

Het Orange Digital Center in Brussel is nog maar het tweede van zijn soort in Europa, na Frankrijk. Op termijn wil Orange in elk land waar ze actief zijn een opleidingscentrum neerzetten; voor dit jaar staan Luxemburg en Polen nog op het programma. In Afrika en Midden-Oosten heeft Orange al meer dan tien actieve centra. Meer informatie vind je hier.

Gerelateerde artikelen

Orange Belgium opent 5G Lab in haven van Antwerpen

Vanmorgen opende Orange Belgium officieel de deuren van zijn eerste 5G Lab in België. Bedrijven kunnen er al doende de voordelen van 5G ontdekken.
Deze redacteur heeft een niet te stillen nieuwsgierigheid. Schrijft en denkt graag na over de impact die technologie heeft op onze maatschappij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here