Pinterest
Image: iStock

Het fintechplatform PayPal staat op het punt om zich in te kopen in de socialmediabusiness en heeft Pinterest in het vizier.

De geruchten over de onderhandelingen tussen Pinterest en PayPal zijn gelanceerd door Bloomberg dat het nieuws vernam van goedgeplaatste anonieme bronnen. PayPal zou de overname volledig via aandelen financieren en ongeveer 70 dollar per aandeel willen betalen (bij het sluiten van de beurs gisteren stond Pinterest gewaardeerd op 62 dollar per aandeel). Het totale overnamebedrag zou kunnen uitkomen op 45 miljard dollar ofwel 38,5 miljoen euro.

Er is al een tijdje wat aan het bewegen bij Pinterest, een sociaal mediaplatform dat fungeert als een prikbord voor foto’s. Exact een week geleden kondigde mede-stichter Evan Sharp na meer dan 10 jaar zijn vertrek aan bij het bedrijf. Er is echter nog geen direct verband gevonden tussen het ontslag van Sharp en de potentiële overname door PayPal. Ook gaan al langer geruchten rond dat Pinterest een nieuwe eigenaar zou krijgen. Microsoft, dat vorige zomer nog naast TikTok greep, wordt ook vaak als geïnteresseerde partij genoemd. Hoewel Pinterest misschien niet dezelfde naam en faam geniet als TikTok, telt het platform toch 454 miljoen actieve gebruikers volgens de meest recente cijfers van Statista. Er zijn dus voldoende redenen te bedenken waarom een bedrijf als PayPal interesse toont.

‘Superapp creëren’

PayPal is al enkele jaren bezig aan een overnametocht, al bleven ze met vorige overnames toch voornamelijk binnen hun eigen sector. De coronapandemie heeft het bedrijf als aanbieder van digitale betaaloplossingen natuurlijk geen windeieren gelegd. Toch is het voorlopig nog gissen waarom PayPal zich precies wil inwerken binnen de wereld van sociale media. Dat zal op termijn nog moeten blijken. Volgens Bloomberg heeft het bedrijf de ambitie om een ‘superapp’ te creëren die zich niet langer meer beperkt tot de fintechsector.

Als de deal rondkomt, zou het de grootste overname binnen de technologiesector van het jaar, en zelfs één van de grootste ooit. Dit verhaal zal zeker nog een vervolg krijgen.

Deze redacteur heeft een niet te stillen nieuwsgierigheid. Schrijft en denkt graag na over de impact die technologie heeft op onze maatschappij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here