Coolblue

Pieter Zwart, CEO en oprichter van Coolblue, liet in een video verstaan dat zijn bedrijf de geplande beursgang niet zal halen.


In een korte video op LinkedIn heeft Coolblue CEO Pieter Zwart laten weten dat zijn bedrijf de geplande beursgang heeft uitgesteld. Normaal gezien zou de e-commerce-speler deze maand nog naar de beurs komen, maar volgens Zwart is er te veel onzekerheid op de financiële markten en dan vooral rond e-commerce specifiek.

Coolblue niet naar de beurs

De CEO geeft wel opvallend duidelijk aan dat hij en zijn achterban ervan overtuigd zijn dat ze de juiste koers varen. Toch blijkt dat investeerders momenteel eerder terughoudend zijn. De video maakt duidelijk dat Zwart er voor één keer niet met een glimlach staat.

Eerder dit najaar kondigde Coolblue al aan dat ze dit jaar nog naar de beurs in Amsterdam zouden gaan. Er werd toen gecommuniceerd dat dat in oktober zou gebeuren, al bleef een exacte datum wel uit. Er zouden – naast de bestaande aandelen – ook een heel pakket aan nieuwe aandelen verkocht worden. Daarmee zou Coolblue verder kunnen investeren en nieuwe winkels openen in Nederland, België en Duitsland.


Gerelateerde artikelen

Coolblue gaat pas na de zomer naar de beurs

Dat Coolblue beursplannen heeft wisten we al. Een exacte datum was er niet, al wordt dat nu uitgesteld tot na de zomerperiode.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here