Amazon verkende nieuwe fysieke discountwinkels.
PARIS, FRANCE - AUG 11, 2018: Man holding against white background freshly unboxed Amazon Prime cardboard box

Techreus Amazon dacht naar verluidt even na over het openen van eigen fysieke winkels waar het onverkochte toestellen kon verkopen tegen fikse kortingen.

Advertentie

Dat meldt Bloomberg in een bericht dat door techsite Engadget werd opgepikt. In deze winkels zou het bedrijf huishoudelijke goederen en allerlei elektronica aanbieden die het niet meer via de website verkocht krijgt. Naast vaste winkels zouden ook pop-ups een optie zijn geweest. De plannen werden naar verluidt voor het verschijnen van de pandemie besproken, maar daar heeft Covid-19 dus een stokje voor gestoken. Ook zou het verschijnen van nieuwe Amazon-Fresh locaties meer aandacht hebben opgeslorpt.

Meerdere programma’s

In deze winkels zouden voornamelijk kleinere producten worden verkocht, waaronder speelgoed, keukengerei en kleine elektronica. Amazon heeft reeds een programma waarmee het dit soort producten verkoopt, genaamd Amazon Outlet, dan nog niet in België en Nederland beschikbaar is. De winkels zouden dus een fysieke verderzetting vormen van dit programma. Daarnaast heeft het ook Amazon Warehouse, een platform op zijn website waarmee het producten verkoopt die geretourneerd of gebruikt zijn geweest. Dit is wel reeds toegankelijk voor gebruikers in België en Nederland. Of ook geretourneerde producten mee in het aanbod van de fysieke winkels zouden komen, werd niet vermeld.

Fysieke winkels

Het verschijnen van deze fysieke winkels zou geen grote stap zijn voor Amazon. In 2018 startte het met zijn eerste kassaloze Amazon Go-winkel in de Verenigde Staten. Momenteel heeft het 96 fysieke winkels en 7 pop-ups. Daar komt dan nog eens Whole Foods bij, een winkelketen die het in 2017 opkocht, met meer dan 500 supermarkten.

Op 4 maart opende het de eerste geautomatiseerde Amazon Fresh-locatie in London. Dat was meteen ook de eerste winkel van Amazon die niet op Amerikaans grondgebied ligt. In deze winkels kan je terecht met je app en wordt alles dat je uit de winkelrekken neemt automatisch opgeslagen en afgerekend zodra je de winkel verlaat.

Of het plan van Amazon vanwege de pandemie volledig van tafel werd geveegd, is momenteel nog onduidelijk. De kans bestaat zeker dat het plan opnieuw wordt opgenomen zodra de situatie wat normaliseert, maar blijft natuurlijk koffiedik kijken. Of de winkels ooit naar de Benelux komen is een nog groter vraagteken. Zodra we over meer informatie beschikken houden we je op de hoogte.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here