Amazon verkende nieuwe fysieke discountwinkels.
PARIS, FRANCE - AUG 11, 2018: Man holding against white background freshly unboxed Amazon Prime cardboard box

Online winkelreus Amazon lanceert zijn geautomatiseerde supermarkten waar je met je app betaalt voor het eerst buiten de Verenigde Staten.

Advertentie

De nieuwe Amazon Fresh-supermarkt bevindt zich in Ealing, een wijk in het westen van London. Daarmee is het de eerste Amazon Fresh-winkel die zich niet op Amerikaans grondgebied bevindt. De opening van de winkel vond deze ochtend plaats. Naast gewone boodschappen zullen klanten ook verse producten en warme maaltijden kunnen kopen.

Het concept van de Amazon Fresh-winkels is vrij eenvoudig. Klanten scannen bij het binnenkomen een QR-code op hun Amazon app, waarna ze de vrije toegang hebben tot de winkel. Vervolgens hoeven ze gewoon producten uit de winkelrekken te nemen. Hiermee worden ze automatisch aan jouw boodschappenlijst in de applicatie toegevoegd. Zodra je klaar bent met winkelen verlaat je de supermarkt en wordt het geld van je account gehaald.

Gewoon wegwandelen

Dit alles wordt aangestuurd door de Just Walk Out-technologie van Amazon die jouw bewegingen in de winkel volgt. “Onze kassa-loze winkelervaring wordt mogelijk gemaakt door dezelfde technologieën die we gebruiken in zelfrijdende wagens: computerzicht, fusie van sensoren en deep learning”, zo stelt een FAQ op de website van Amazon.  

In 2018 lanceerde Amazon voor het eerst zijn eigen Amazon Go-winkel in de Verenigde Staten. Dit was de eerste winkel waar er van de kassa-loze technologie gebruik werd gemaakt. In augustus van 2020 kwam daar de eerste Amazon Fresh-winkel in Los Angeles bij. Naast de standaardproducten van de Go-winkels konden klanten hier ook verse producten kopen. Deze winkel werkte echter niet zonder kassa’s maar wel met de Dash Cart, een slimme winkelkar die de producten herkent die je erin legt. Amazon koos voor zijn winkel in het Verenigd Koninkrijk dus voor een mix van zowel de Go- als Fresh-winkels.

Momenteel is het nog onduidelijk of dit concept ooit ook naar België en/of Nederland komt, dus dat wordt afwachten. Hier kan je alvast een idee krijgen van hoe het er in een Amazon Fresh-winkel aan toe gaat:

Kijkt graag naar hoe internationale technologische ontwikkelingen zich in onze maatschappij manifesteren, en heeft er een hekel aan als er met privacy wordt geknoeid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here