Fans van het Belgisch voetbal zullen hun favoriete team uit de Jupiler Pro League volgend seizoen kunnen volgen via de KBC Mobile app.

Advertentie

KBC heeft vandaag een samenwerking aangekondigd die je mogelijk de wenkbrauwen zal doen fronsen. De bank heeft namelijk een deal gesloten met Eleven Sports over uitzendrechten van voetbalwedstrijden in de Jupiler Pro League via de KBC Mobile app, en dat meteen vor 5 seizoenen. Naast een ‘goal alert’ tijdens de wedstrijden mag KBC ook online samenvattingen na de wedstrijd aanbieden.

Het concept van een goal alert is redelijk uniek voor de Belgische competitie. KBC Mobile is één van de eerste Belgische applicaties die dit gaat doen. KBC Mobile wil daarmee een ‘unieke belevenis’ creëren voor voetbalfans, en richt zich vooral tot de supporters die niet elke wedstrijd van hun team volledig kunnen bekijken. Via de KBC Mobile app zullen zij op hun smartphone een melding krijgen wanneer hun team gescoord heeft (of er één binnen heeft gekregen), en kunnen ze de goal via een clip meteen bekijken mét commentaar.

Mobiel naar voetbal kijken

Ook Eleven Sports, dat vanaf komend seizoen de uitzendrechten voor de Jupiler Pro League bezit, is ook zeer opgetogen over de deal met KBC. Het van oorsprong Italiaanse mediabedrijf wil het Belgisch voetbal bij zoveel mogelijk mensen brengen. De voorgaande seizoen was het voetbal vooral in handen van Proximus en Telenet, en moest je een sportpakket kopen om de wedstrijden te kunnen kijken. Onlangs wist ook de derde telecomspeler Orange de rechten te bekomen.

Eleven Sports wil daar verandering in brengen. Volgens hen is voetbal al lang niet meer een sport die enkel lineair wordt bekeken. Vandaag de dag volgen veel mensen hun club digitaal, en jongeren kiezen vaak ook voor mobiele manieren. Eleven Sports denkt dan ook dat KBC Mobile een goed platform is om voetbalsupporters te bereiken.

Geen gewone app

Het blijft gek klinken, een bankingapp waar je naar voetbalwedstrijden kan kijken. Maar wie KBC Mobile gebruikt, weet dat het verre van een gewone bankingapp is. De app groeit steeds meer naar een open platform toe. Enkele toepassingen die al een tijdje aangeboden worden zijn bijvoorbeeld het kopen van bus– en treintickets, parkeren, tanken, en zelfs een cinematicket kopen. Je hoeft ook helemaal geen klant te zijn om de app te kunnen gebruiken.

Opgelet: de voetbalclips zullen wel niet voor iedereen gratis zijn. Enkel wanneer je een KBC-Plusrekening hebt, zit dit inbegrepen in je mobiele aanbod. Zonder rekening kan je de clips wel bekijken, maar dan zal je ‘zeer democratische prijs’ voor moeten betalen. De Jupiler Pro League gaat op zaterdag 10 augustus weer van start met titelverdediger Club Brugge dat Charleroi ontvangt.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here