Partnerinfo, White paper

Event Stream Processing laat de klant niet langer wachten

[Whitepaper] Event Stream Processing (ESP) helpt organisaties om te gaan met de enorme hoeveelheden binnenstromende data. Verwerking en analyse van juist díe gebeurtenissen die het verschil maken. Zoals een creditcheck tijdens aankopen bij een webshop.
[whitepaper title=”Real-time gefundeerde beslissingen maken het verschil” thumb_url=”https://cdn.techpulse.be/2015/10/shutterstock_248101945.jpg” download_url=”http://www.pages02.net/minocmediaservices/whitepaper/20150515_sas3″]

“Organisaties móeten iets doen met de voortdurend binnenkomende forse hoeveelheden data”, stelt Sr. Business Solutions Manager Anthony Severeyns van SAS België & Luxemburg. Want in die datastromen zitten de diamantjes. Denk aan inzichten die binnen slechts een klein tijdsbestek bruikbaar en nuttig zijn. Of denk aan analyses die als ze enkele seconden te lang duren juist zorgen voor een afgebroken aankoop. Doet dit denken aan kritieke analyses in de hypersnelle wereld van de aandelenhandel? Dat klopt, zo’n toepassing is ook aan de orde. Naast andere, meer alledaagse toepassingen.

Tijdkritieke creditcheck

De noodzaak om realtime – of near-realtime – te kunnen beslissen, geldt ook voor kleine consumentenaankopen bij webshops. Zoals in het geval dat een webshop een creditcheck laat uitvoeren terwijl een klant op het punt van afrekenen staat. “Zo’n dienst is behoorlijk tijdkritiek”, zegt Severeyns. “Als de controle van de kredietwaardigheid te lang duurt, staat de klant te lang te wachten op een webpagina en besluit hij of zij de aankoop maar ergens anders te doen. Bij een andere webshop.” Mogelijk is dat dan een webshop die een snellere creditcheck laat uitvoeren, of een webshop die ervoor gekozen heeft die tijdrovende controle niet te doen. Laatstgenoemde concurrent lijkt beter af maar neemt wel het risico van wanbetaling of zelfs fraude. Dat kost het bedrijf geld: hetzij doordat het de betaling misloopt, hetzij door het weer terugdraaien van de aankoop.

Realtime fraudedetectie en -debunking

ESP kan realtime fraudedetectie mogelijk maken én vermeende fraude ontkrachten. Zodat een bank een creditcard niet per definitie blokkeert als er binnen één etmaal aankopen in vier Amerikaanse staten worden gedaan. Het kan immers gaan om een toerist die langs de Mississippi reist. Daarbij zijn er op één dag makkelijk vier staten even aan te doen, door simpelweg de rivier te volgen en een paar keer over te steken. Zowel het blokkeren als het vervolgens deblokkeren van de creditcard was niet bepaald realtime. Dat is tegenwoordig wel anders.

ESP kan vele voordelen brengen. In combinatie met Decision Management valt er nog meer te winnen.

[/whitepaper]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business