[Whitepaper] De mainframe van vandaag is geschikt voor het verwerken van grote hoeveelheden transacties, maar ook voor de analyse van de transactiedata. Dat bespaart kosten, moete en geld.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox![whitepaper title=”The case for running real time transactional analytics on ibm z systems” thumb_url=”http://contentz.mkt6278.com/lp/21028/166879/the%20case%20for%20running.jpg” download_url=”//www.pages02.net/bluepixlmedia/whitepaper/20150825_IBM_zSystems_the_case_for”]
De meeste bedrijven gebruiken IBM’s z Systems voor de verwerking van grote hoeveelheden transacties. Komt er data-analyse bij kijken, dan kiezen diezelfde bedrijven er vaak voor om hun transactiedata over te zetten naar andere serverplatformen voor analyse. Dat zogenaamde ETL-proces is niet alleen hoogst inefficiënt, het kost ook nog eens een heleboel geld.
De z13-mainframe heeft drie keer meer geheugen dan de vorige generatie, meer cash, en een sneller I/O-subsysteem. Die verbeteringen maken het mogelijk om zowel transacties als analytische workloads uit te voeren op hetzelfde systeem. Dat is sneller, goedkoper en minder complex. Het ETL-proces is met andere woorden niet meer van deze tijd.
In deze whitepaper lees je hoe de IBM’s mainframes geëvolueerd zijn om om te kunnen met beide types van workloads, en hoe die evolutie een efficiëntiewinst voor het bedrijf kan betekenen.
[/whitepaper]