White paper

Hoe data storage bijdraagt aan uw winstgevendheid

(whitepaper) Bedrijven hebben steeds meer (klant)gegevens beschikbaar, maar al die data moet ook op een efficiënte manier kunnen worden verwerkt.

Het verkrijgen van klanteninzichten is cruciaal om verkoop te optimaliseren. Alleen zijn hiervoor vaak steeds meer gegevens beschikbaar. Een bedrijf als Coca-Cola Bottling stond voor de uitdaging om al die data te verwerken zonder aan wachttijd en efficiëntie te moeten inboeten. Hun opslagsystemen, gebaseerd op flashtechnologie, blijken hierbij cruciaal.

“Voor ons bedrijf dat op grote schaal actief is en de klok rond produceert, is het van levensbelang dat we nauwkeurig kunnen anticiperen op de klantvraag”, stelt Tom DeJuneas, infrastructuurmanager van Coca-Cola Bottling Co. Consolidated (CCBCC), de grootste onafhankelijke producent en distributeur van producten van Coca-Cola Company in de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer 1,5 miljard dollar en 150 miljoen kratten per week.

Voorspellen

Een precieze inschatting van de vraag is cruciaal om te voorkomen dat verkoopkansen worden gemist. “Dat kan bijvoorbeeld doordat we van een bepaald product niet genoeg hadden om alle orders van die dag te leveren. Of dat we met een overschot van een bepaald product zaten dat waardevolle ruimte in onze opslagplaatsen gebruikt”, vult Dejuneas aan.

Voorspellen werd echter moeilijker. Doordat er zo veel prognosegegevens verwerkt moesten worden, namen de nachtelijke batchprocessen van CCBCC meer tijd in beslag. Hierdoor dreigde de (kosten)efficiëntie van de toeleverketenprocessen in het gedrang te komen. “Hoe vroeger op de dag we onze leveringen plannen, hoe minder wij betalen voor het transport”, verklaart DeJuneas.

Snelheid

Om alle verwachtingen voor de toeleverketen maximaal te benutten, moest CCBCC er dus voor zorgen dat de nachtelijke batchverwerking sneller werd voltooid. Het zocht daarom naar een sneller systeem voor de verwerking van data en koos voor flashtechnologie.

Flash is als opslagtechnologie niet nieuw. De pc’s met ingebouwd flashgeheugen kwamen al tien jaar geleden op de markt. Maar de laatste jaren breekt de technologie door in bedrijfscontext. Het heeft als belangrijk voordeel dat het erg snel is in de verwerking van data. De verwerkingssnelheid van de opslagsystemen is, zoals bij CCBCC, steeds belangrijker. Door gebruik te maken van flash, via IBM FlashSystem Enterprise Solution, is het bedrijf in staat om twintig keer meer prognosegegevens te verwerken in de tijd die hiervoor ’s nachts beschikbaar is.

Meer winst

Gaan de klassieke harde schijven binnenkort worden vervangen door flash? Niet op grote schaal. Waarschijnlijk gaan veel datacenters naar een gemengde opstelling van zowel harde schijven als flashtechnologie. Inzake opslag spelen namelijk twee fundamentele krachten: verwerkingssnelheid en capaciteit. Inzake capaciteit zijn de klassieke harde schijven, waarover veel bedrijven beschikken, nog heel adequaat.

Maar als het gaat om verwerkingssnelheid wint flash zeker. CCBCC toont dit ook aan. Na het succes van een proof of concept breidde het bedrijf zijn storage-infrastructuur uit met een flashsysteem van 10 terabytes aan opslagcapaciteit. Om de beschikbaarheid van zijn cruciale gegevens te garanderen, gebruikte het SAN Volume Controllersoftware om de gegevens van het flashsysteem te spiegelen. Met resultaat. “We hebben de batchverwerking met een factor 4 kunnen versnellen, waardoor we met de verkoopgegevens van de vorige dag toch nog klaar zijn met het proces tegen half zes ‘s morgens”, stelt DeJuneas.

Door gebruik te maken van flash kreeg het bedrijf dus vier keer sneller inzicht in de vraag, waardoor de output beter wordt afgestemd. Het risico van een te grote of te kleine voorraad wordt hiermee vermeden. Zo dragen snellere opslagsystemen ook echt bij aan de winstgevendheid!

Wilt u meer weten over flashstorage en de drijfveren van CCBCC? Lees dan de whitepaper: Coca-Cola Bottling Co. Consolidated maximaliseert winstgevendheid.

$(document).ready(function() {
$(“.fancybox”).fancybox();
});

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business