White paper

Nieuwe gTLDs

[Partner info] Nieuwe gTLDs

Over de .vlaanderen extensie heeft iedereen al wel eens gehoord. Iedereen weet ondertussen dat deze nieuwe extensie eraan komt. Maar wat met de meer dan 1.000 andere extensies die in de loop van de komende 2 jaar gereleased zullen worden zoals .computer, .shop, .email, .hosting,…?

[download_file]

Wat betekenen deze nieuwe gTLDs voor u?

1) Nieuwe mogelijkheden
Met meer dan 1.000 nieuwe extensies die eraan zitten te komen, worden er ontelbare extra mogelijkheden gecreëerd wat betreft domeinnamen. De nieuwe gTLDs kunnen een uitweg vormen voor namen die niet meer beschikbaar waren onder .com of .be.

Bovendien geven ze u de kans om kort en kernachtig uw hoofdactiviteit weer te geven. Zo zal een hostingprovider wel degelijk gebaat zijn met een .hosting-domeinnaam en betekent een domeinnaam onder .pizza een duidelijke meerwaarde voor elke pizzeria.

2) Nieuwe beslissingen
Jammer genoeg brengen nieuwe gTLDs ook een aantal gevaren met zich mee. Eén van de gevaren is dat de nieuwe gTLDs extra kansen geven aan cybersquatters om uw goede naam te misbruiken. Het is dus belangrijk dat u nu reeds beslist hoe en onder welke nieuwe gTLDs u uw goede naam zal beschermen. Vandaar dat wij u nu ook reeds de mogelijkheid geven om uw naam te pre-registreren.

Praktische info
Een handig overzicht van alle aangevraagde nieuwe gTLDs vindt u terug in bijlage. Op die manier kan u nagaan welke extensies interessant zijn om uw naam onder te pre-registreren en kan u uw pre-registraties plannen.

In dit overzicht zijn de data vermeld bij “Earliest sunrise” en “Earliest delegation” zijn  voorwaardelijk. Ze geven aan wanneer die bepaalde extensie ten aller vroegste van start zou kunnen gaan. De sunrise is de fase waarin merknaamhouders voorrang krijgen om hun naam te registreren. De “delegation” is wanneer de namen ook daadwerkelijk technisch gezien zullen werken.
De kolom “status” geeft meer details omtrent hoe zeker de toekomst voor een bepaalde extensie al is. Als er “multiple requests” zijn, hebben meerdere partijen dezelfde extensie aangevraagd en hangen de data af van wie van die partijen uiteindelijk de extensie uit zal mogen baten. Andere aanvragen kwamen nog niet ongeschonden door alle controles (“Failed first test”) of zouden een potentieel beveiligingsrisico zijn, waardoor hun toekomst ook nog vrij onzeker is.

Waarom pre-registreren via bNamed.net?

  • We zijn zelf TradeMark ClearingHouse agent dus we kunnen u eveneens verder helpen met de aanmelding van uw merknaam bij TMCH
  • We zullen alle nieuwe gTLDs zonder uitzondering aanbieden. Bij ons kan je dus alles centraliseren zonder beperkingen

Vragen? Mail ons via info@bNamed.net of bel ons: 03/400.43.43 (B) of 040/400.38.39 (NL)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business