Meer rendement van leren via sociaal netwerken en duurzame leertrajecten Dit artikel zoomt in op het inzetten van social media principes binnen een HR portal. SOCIAAL NETWERKEN VIA TALENT CONNECTION Werkomgevingen evolueren sneller dan het licht, medewerkers zitten niet meer per definitie op dezelfde werkvloer, werken niet meer op dezelfde tijden, en hebben niet altijd […]

Advertentie

Meer rendement van leren via sociaal netwerken en duurzame leertrajecten

Dit artikel zoomt in op het inzetten van social media principes binnen een HR portal.

SOCIAAL NETWERKEN VIA TALENT CONNECTION
Werkomgevingen evolueren sneller dan het licht, medewerkers zitten niet meer per definitie op dezelfde werkvloer, werken niet meer op dezelfde tijden, en hebben niet altijd meer zoals vanouds de mogelijkheid om via hun informele babbeltjes aan de koffiemachine, zich te voeden met al dan niet formele nieuwtjes en inzichten. Bovendien is technologie in die mate een vast ingrediënt geworden in het dagelijkse leven van iedereen, dat het voor de hand liggend is om dat door te trekken naar de business.

[download_file]

Talent Connection is de interne social networking module van Progreso HR Software. Essentieel hierbij is dat de principe van social media er volledig in herkend worden en de spelregels gerespecteerd. Essentieel hierbij is ook dat informatie wordt gedeeld, hetzij met allen, hetzij met een specifieke groep, en dat deze informatie door de mensen zelf wordt geïnitieerd en beheerd.

In HR en business context zijn volgende toepassingsgebieden alvast een meerwaarde:
➢ kennisdeling
➢ leren van anderen
➢ aangeven van eigen interesses en motivatie
➢ discussiëren op fora
➢ vinden van talent

Talent Connection is begrensd tot de eigen organisatie, alle belanghebbenden, lunnen er mede input geven over bepaalde thema’s of deelnemen aan de dialoog. Zeker op het vlak van feedback is dit een waardevolle uitwisseling, maar zelfs op het vlak van productontwikkeling kunnen hier spijkers met koppen worden geslagen.

Concreet is Talent Connection een soort marktplaats binnen de Progreso HR portal, waar mensen elkaar kunnen vinden; Het vinden wordt extra mogelijk gemaakt via zoekfuncties op keywords, via tags, en via diverse onderliggende elementen. Een actieve monitoring kan gebeuren door specifieke key users met specifieke behoeften. Zo kan een heuse interne networking ontstaan binnen de organisatie, en dit in de virtuele omgeving van een web based applicatie, die op elk moment en op elke plaats toegankelijk is via het internet.

Benefits voor uw organisatie: communicatie, expertisedeling, snelheid van actie en reactie, rapportering op de voor u belangrijke criteria, en wat het allerbelangrijkste is: mensen die elkaar vinden, betrokken zijn en meedenken en -groeien.

Feedback of suggesties naar aanleiding van het artikel graag naar  [email protected]