White paper

Mind the Gap

[download_file] Hoe high performance IT realiseren in de praktijk

Vandaag wordt de IT-afdeling geconfronteerd met het vinden van de volgende balans:

Aan de ene kant moet ze dagelijks services blijven leveren: ze moet niet alleen de kwaliteit van haar diensten verbeteren, maar ook de sourcing strategie optimaliseren en de toenemende hoeveelheid data en de vraag naar inzichten uit deze data beheren. Komt daarbij nog de druk om synergie en integratie bij overnames te verzekeren.

Aan de andere kant moet IT ook het kostenplaatje onder controle houden. Dit betekent meer en betere prestaties met een gelijkgebleven of verminderd budget. Kortom: de ‘return on IT-investments’ optimaliseren is één van de cruciale agendapunten van de moderne IT-verantwoordelijke geworden. Een verbetering van de productiviteit en een vereenvoudiging van de systemen volgt daaruit.

Tenslotte moet de IT-afdeling zich voorbereiden op de toekomst door het verrichten van strategische investeringen die de groei van de onderneming ondersteunen. Dit kan alleen door de IT-strategie en de noden van het bedrijf op elkaar af te stemmen.
De introductie van nieuwe technologieën moet toelaten om een concurrentieel voordeel op te bouwen en nieuwe kennis en vaardigheden te verwerven.

Deze uitdagingen maken dat IT in de toekomst op een andere wijze moet gaan werken. Technologie dient kostenbewust ingezet te worden ter ondersteuning van het bedrijfsresultaat: welkom in de wereld van ‘Lean IT’ of ‘High Performance IT’.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business