Een tante, nonkel, oma, neef of nicht uit de nood helpen? Het kan gemakkelijk en vooral snel via TeamViewer. Leer meer over ondersteuning op afstand in deze workshop.

Advertentie

Wat is TeamViewer? Het programma van Duitse oorsprong heeft al jaren als doel om samenwerken op afstand efficiënter te maken.

Daarvoor heeft het handige software waarmee mensen eenvoudig via internet een connectie kunnen maken tussen elkaars pc’s. Op die manier kunnen gebruikers met elkaar meekijken op het scherm en hulp bieden indien nodig. Je kan elkaar met TeamViewer dus perfect van op een veilige afstand helpen. Een leuke extra in deze bijzondere periode.

Stap 1 / de app

Als eerste is het belangrijk om TeamViewer te downloaden en installeren op je toestel. Het programma heeft een applicatie voor Windows, Mac, Linuyx, Chrome OS, Raspberry Pi, Android & iOS. Je ziet het al, elkaar helpen vanop afstand was nooit zo eenvoudig als met TeamViewer.

Stap 2 / beveiliging

TeamViewer maakt gebruik van een superveilige end-to-endversleuteling met 256-bits AES. Die ondersteunt een tweeledige verifcatie waarbij je moet verifiëren dat jij de gebruiker van een bepaald toestel bent. Daarbovenop heeft het programma nog een aantal extra beveiligingsfuncties waar je als gebruiker voor kan kiezen. Voor wie het wil weten; het Duitse programma heeft twee ISO-certificaten 27001 en 9001:2015 gekregen voor zijn goede beveiliging. Verder is het platform volledig conform de Belgische GDPR-wetgeving.

Al geïnstalleerd op miljoenen toestellen.

Stap 3 / installeren

Ziezo, je hebt nu TeamViewer gedownload en je weet dat het programma veilig is. Je kan de software nu installeren. Na installatie mag je het programma openen. Links zie je een menu met een heleboel opties. Onder het tabje afstandsbediening staan de meest interessante functies. Onder afstandsbediening toestaan zie je een ID en daaronder een wachtwoord. Voor wie twijfelt, het wachtwoord wordt constant gewijzigd.

Niemand kan dus ongevraagd je PC betreden. Wanneer jij bijvoorbeeld een familielid wil helpen moet hij of zij het ID en wachtwoord aan jou geven. Op die manier kan jij het scherm van je familielid bekijken, liever omgekeerd? Dan geef jij die persoon jouw ID en tijdelijk wachtwoord. Klik op verbinden en het scherm zal automatisch openen.

Stap 4 / extra’s

Wie optimaal van TeamViewer gebruik wil maken kan best ook een account aanmaken. Daarmee kan je inloggen in het programma en vaste contacten, vrienden of familie toevoegen. Het is dan ook mogelijk om te chatten of een rechtstreekse spraakoproep te verrichten. Zo horen jullie elkaar ook perfect via internet. Wie bijvoorbeeld graag gebruikmaakt van Outlook of Teams, kan sinds kort ook gebruikmaken van een TeamViewer-integratie in deze Office-programma’s. De software biedt daarbovenop nog tientallen andere integraties, die kan je allemaal bekijken op teamviewer.com.

Via login.teamviewer.com heb je nog een dashboard met extra functies.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here