Je LinkedIn-profiel is je professionele uithangbord naar de wereld toe. Een handige gratis tool helpt je om je profielfoto op dat uithangbord te optimaliseren.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
Het sociale netwerk LinkedIn geeft je de mogelijkheid om je professionele netwerk online te verzamelen en uit te bouwen. Voor sollicitaties is een uitgewerkt profiel belangrijk, omdat HR-medewerkers dat vaak bekijken wanneer je je kandidaat stelt voor een vacature. Ook voor andere professionele contacten is een goed profiel onontbeerlijk. Al te vaak is je foto op LinkedIn het eerste beeld dat een nieuw e-mailcontact bij je heeft. Bij gebrek aan beter zal je profielfoto verantwoordelijk zijn voor de eerste indruk die nieuwe contacten bij je hebben. Je moet dus zorgen dat je online een goede eerste indruk nalaat. Ben je niet zeker of je foto de juiste signalen uitzendt? De online test Snappr Photo Analyzer geeft je advies.
 

Surf naar de website van de Snappr om een beroep te doen op het kritisch oog van de tool. Je hebt een bestaand LinkedIn-profiel nodig om er gebruik van te maken. Nadat je op Analyze my linkedin Photo klikt, moet je je inloggen op LinkedIn en Snappr de toestemming geven om je profielfoto te bekijken via de knop Toestaan. De tool zal hierna je gezichtsuitdrukking en de compositie van je profielfoto onder de loep nemen.

 

 

Na een minuutje presenteert Snappr je score. Bovenaan staat je algemene cijfer. Wanneer je naar beneden scrollt, krijg je voor drie aspecten (Face, Composition en Editing) nog aparte opgedeelde scores, met telkens een uitleg waarom je dit punt hebt ontvangen. De resultaten bevatten tevens tips om je foto te verbeteren. Wil je een andere foto analyseren, dan kan je bovenaan op de knop or upload another photo to analyze klikken. Langs deze weg kan je beelden scannen die op je computer staan.