Tips

Je wachtwoorden veilig overal bereikbaar

Enig idee voor hoeveel websites en diensten je een gebruikersnaam en wachtwoord moet invullen? Overal hetzelfde wachtwoord gebruiken is niet veilig, maar overal een ander is te lastig. Tenzij je hulp hebt van een wachtwoordbeheerder als Safe in Cloud.

We hoeven het je vast niet meer te vertellen: altijd en overal hetzelfde wachtwoord kiezen is niet veilig. Maar telkens een ander, complex wachtwoord instellen is erg lastig. Tenzij je al je login-ID’s veilig versleuteld in een digitale kluis stopt, die je op zijn beurt vergrendelt met een stevig hoofdwachtwoord. Dat is precies het idee van Safe in Cloud.

Safe in Cloud is er verschillende vormen: een gratis desktopapplicatie voor Windows, een gratis browserextensie voor Firefox en Chrome (die weliswaar ook de installatie van de desktopapplicatie vereisen gezien die tool op de achtergrond actief moet zijn) en twee mobiele betaalapps, voor Android en iOS.

En er is uiteraard nog de cloud. Als je dat zo instelt, synchroniseert Safe in Cloud je wachtwoorden automatisch en veilig versleuteld met AES 256-bits naar je Dropbox, Google Drive of Skydrive.

Installeren
We houden het hier even bij het Windowsverhaal. Installeer je eerst de browserextensie en druk je de Safe in Cloud-knop in de browserbalk in, dan klaagt die erover dat Safe in Cloud niet is gestart. Bedoeld wordt de desktopapplicatie dus. Je moet die dus eerst (ook) installeren. 

[download_file]

Tijdens de installatie krijg je de vraag of je een nieuwe database wil creëren dan wel je database wil herstellen vanuit de cloud. Dat laatste is zeker zinvol mocht de lokale database van een eerder geïnstalleerde Safe in Cloud corrupt zijn geworden. Uiteraard scherm je je database vervolgens af met een stevig wachtwoord.

Vervolgens beland je in het hoofdvenster van Safe in Cloud. De interface ziet er fris en overzichtelijk uit en bevat een drietal panelen: links de rubrieken (waarin je de diverse login-ID’s en aanverwanten kunt onderbrengen), in het midden een lijst met ID’s van de geselecteerde rubriek en rechts de inhoud van de geselecteerde ID. Allemaal vrij logisch dus.

Zo’n ID (oftewel: ingang in de database) noemt Safe in Cloud een ‘kaart’. Je kunt een onbeperkt aantal van die kaarten aanmaken. Overigens is het ook mogelijk notities te creëren – je weet nooit waar zo’n infoblaadje nuttig voor kan zijn. Bij het creëren van zo’n kaart kun je uit diverse sjablonen kiezen, met telkens een aantal specifieke velden. Kies je bijvoorbeeld voor Creditcard, dan verschijnen velden als naam, nummer, vervalt, cvv, pin enzovoort. Kies je Webaccount, dan duiken de velden inloggen, wachtwoord en URL op, enzovoort.

Dankzij de webintegratie – met behulp van plug-ins voor Firefox en Chrome – kan je naderhand zonder veel moeite de juiste ‘kaart trekken’. Als het goed is, haalt Safe in Cloud automatisch de juiste kaart op op basis van de URL van de site. Maar je kunt altijd nog (manueel) voor een andere kaart kiezen, vanuit het contextmenu.

[related_article id=”160534″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business