Belangrijke afspraken noteer je netjes in je agenda, maar met die talloze kleine taken weet je geen raad? Laat dan 7 Sticky Notes je geheugen beheren: op het juiste moment attendeert die je erop wat je te doen staat, met virtuele kleefbriefjes.

Advertentie

Ben je niet zo georganiseerd dat je alle taken en afspraken keurig in een agenda bijhoudt, maar vind je die gele kleefbriefjes die her en der rond je scherm hangen ook maar niets? Probeer het dan met een virtuele versie, in de vorm van 7 Sticky Notes.

7 Sticky Notes is zoals een geheugensteuntje hoort te zijn: alleen prominent zichtbaar wanneer het ertoe doet. Meteen na de installatie duikt het programma als een pictogram in het systeemvak van Windows op. Installatie is overigens geen verplichting, aangezien je het ook in een draagbare modus op een verwijderbaar medium kunt zetten

[download_file]

Vanuit het contextmenu kun je vervolgens een nieuwe note oftewel een kleefbriefje aanmaken. Of je maakt gebruik van een van de handige en aanpasbare sneltoetscombinaties van 7 Sticky Notes. Die sneltoetsen doen het op ons systeem pas nadat we ons opnieuw bij Windows hebben aangemeld.

Wanneer je een nieuw kleefbriefje maakt, kun je naar willekeur tekst invoeren. Je kiest daarbij zelf de kleuren en het lettertype uit. Handig is ook dat je zo’n kleefbriefje automatisch kan verbergen, waarna het op de ingestelde tijd keurig weer opduikt, al dan niet vergezeld van een visuele gimmick (trillen) of een auditief alarm.

Indelen in eigen categorieën
Uiteraard is er ook een beheermodule aanwezig waar alle kleefbriefjes netjes onder elkaar worden opgesomd. Van hieruit kan je snel een nota verwijderen, aanpassen, afdrukken of exporteren.

We zijn ook zeer te spreken over de mogelijkheid om kleefbriefjes in eigen categorieën in te delen, zoals persoonlijk, zakelijk enzovoort. Waarbij je met behulp van sneltoetsen bijvoorbeeld alleen de kleefbriefjes van één bepaalde categorie, hier ‘notes desktop’ genoemd, kunt oproepen.

We vermelden nog dat je allerlei handelingen, zoals het opstarten van de tool of het openen van het instellingenvenster, met een wachtwoord kunt afschermen.

7 Sticky Notes is een goed doordachte tool en zonder meer een van de betere geheugensteuntjes die we van dichtbij hebben bekeken. 

Advertentie