De Windows-versie van Evernote 5 krijgt een platte interface die de digitale notitieapp lichtvoetiger en mooier moet maken. Naast meer snelheid zijn er ook handige nieuwe functies.


Evernote begint zo langzamerhand een veteraan te worden in de softwareindustrie, die voor de meeste mobiele platformen en desktopbesturingssystemen wel een versie heeft.

De Windows-versie werd wat achtergesteld, maar daar komt met Evernote 5 verandering in. De ontwikkelaars hebben de interface gestroomlijnd en ‘platter’ gemaakt, een ontwerpstijl die ook centraal staat in Windows 8.

[download_file]


De nieuwe versie zou een stuk rapper moeten zijn, met een handige nieuwe boomweergave op links waar notitieboeken, tags en archieven toegankelijk zijn. Evernote 5 krijgt ook een favorietenfunctie, een uitklapbaar menu bovenop het eerder genoemde boommenu waar je notities kunt opslaan die je vaker nodig hebt.

In de hoofdweergave van Evernote 7 is een nieuwe Card-weergave, kleine vierkante kaartjes die het eenvoudiger maken om door je opgeslagen plaksels te bladeren. Premium-klanten krijgen daarnaast toegang tot de nieuwe optie Related notes, die in een apart venster notities op het scherm tovert die een zijdelingse band kunnen hebben met de notitie die je hebt opgezocht.

Evernote 5 krijgt ook een herinneringsfunctie, waardoor je een alarm kunt hangen aan een notitie en een tweede alarm om te controleren of de bewuste taak ook is afgerond. Tenslotte is de zoekfunctie verbeterd, zodat je al suggesties in beeld krijgt voor je klaar bent met typen.

Zoals we al eerder hebben aangegeven, kun je apps en programma’s vinden voor een groot aantal platforms. Wij bieden je hier een directe link naar de vernieuwde Windows-versie.