Chatten is een handige manier om via het web met vrienden en bekenden te praten. LAN Messenger houdt het intiemer, met een LAN-chatprogramma voor de familie of de werkvloer.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Skype, Viber, Google Hangout, iChat. Het lijstje met chatapplicaties wordt steeds langer en langer. Toch willen we er nog eentje aan het lijstje toevoegen: LAN Messenger.

Deze ‘ouderwetse’ chatcliënt is namelijk speciaal gemaakt voor gebruik binnen je thuis- of bedrijfsnetwerk. Het heeft nog het meeste weg van MSN Messenger, maar is niet bedoeld om via het internet te werken.

[download_file]

Daarom heb je geen centrale server nodig om te kunnen chatten en ben je niet afhankelijk van een extern bedrijf om via de pc met elkaar te kunnen praten.

LAN Messenger is erg simpel van opzet. Zo zijn VoIP- of videogesprekken niet mogelijk, maar het is wel mogelijk om een beveiligde chat te starten en kun je bestanden naar elkaar versturen.

LAN Messenger leent zich uiteraard voor een gezin met pc’s en notebooks op verschillende verdiepingen en dankzij platformonafhankelijkheid maakt het weinig uit of je nu Windows, Mac OS X of Linux op je systeem hebt staan.

Maar ook op het bedrijfsnetwerk kan LAN Messenger van pas komen, onder meer met de mogeljikheid om een boodschap uit te zenden naar alle collega’s die het programma op hun systeem hebben staan.

LAN Messenger is opensourcesoftware en daarom gratis te gebruiken voor ondernemingen en thuisgebruikers. We verwijzen je hier naar de Windows-versie; andere uitvoeringen vind je op de projectpagina