Telkens je een usb-opslagapparaat aan je pc koppelt, slaat Windows automatisch bepaalde informatie op in het register, waaronder de fabrikant van het apparaat, de datum waarop het apparaat de laatste keer werd ingeplugd, enz. Met USB Oblivion haal je die informatie in één keer weg. Misschien wil je om privacyredenen de sporen van eerder aangesloten […]

Advertentie

Telkens je een usb-opslagapparaat aan je pc koppelt, slaat Windows automatisch bepaalde informatie op in het register, waaronder de fabrikant van het apparaat, de datum waarop het apparaat de laatste keer werd ingeplugd, enz. Met USB Oblivion haal je die informatie in één keer weg.

Misschien wil je om privacyredenen de sporen van eerder aangesloten usb-apparaten (sticks, externe schijven, iPods, …) verwijderen, maar het kan ook wel gebeuren dat bepaalde registeringangen corrupt zijn geworden waardoor Windows je usb-apparaat niet meer correct herkent.
USB Oblivion (oblivion betekent ‘vergetelheid’) haalt de spons over al deze registerinformatie.

[download_file]

Standaard voert het tooltje alleen een simulatie uit, waarbij je dan het resultaat van de schoonmaakoperatie te zien krijgt. Als je die operatie effectief wil uitvoeren, start je nogmaals USB Oblivion op, maar deze keer met de optie Do real clean. Merk op dat standaard ook een back-up van het register wordt gemaakt, zodat je desnoods de toestand nog kan terugdraaien. Heb je dat liever niet, verwijder dan eerst het vinkje bij Save backup .reg-file.

Houd er rekening mee dat USB Oblivion zich alleen richt op usb opslagapparaten en dus een eventuele usb-muis en –toetsenbord of een usb wifi-adapter ongemoeid laat. Het programma bestaat zowel in een 32-bits als in 64-bits versie.

Advertentie