(Ook hardnekkige) programma’s verwijderen Als je geregeld (gratis) tools van het internet installeert, gebeurt het wel vaker dat je op een bepaald moment beslist een programma weer van je systeem te halen. Dat hoort in principe (ook) via het Windows Configuratiescherm te kunnen, maar de praktijk blijkt soms weerbarstig. Geek Uninstaller kan dan een oplossing […]

Advertentie

(Ook hardnekkige) programma’s verwijderen

Als je geregeld (gratis) tools van het internet installeert, gebeurt het wel vaker dat je op een bepaald moment beslist een programma weer van je systeem te halen. Dat hoort in principe (ook) via het Windows Configuratiescherm te kunnen, maar de praktijk blijkt soms weerbarstig. Geek Uninstaller kan dan een oplossing betekenen.

Geek Uninstaller, dat niet eens een installatie behoeft, bevat slechts één venster. Daarin krijg je snel alle geïnstalleerde programma’ s opgelijst, in chronologische volgorde. Er zijn drie kolommen: programmanaam, bestandsgrootte en datum van installatie.

[download_file]

Vanuit het (context)menu kan je een geselecteerd item verwijderen. Wil je eerst nog wat meer informatie over de betreffende software, dan vraag je de bijhorende registersleutel of de installatiemap op. Als de auteur van de software daarin heeft voorzien, krijg je ook een directe link naar die software aangeboden.

Een andere mogelijkheid is de optie Verwijder ingave: hiermee de-installeer je het programma niet, maar haal je het item wel uit de lijst van geïnstalleerde programma’s. Tot slot is er nog de optie Geforceerd verwijderen. Die kan handig zijn als het de-installeren om een of andere reden niet langs de gewone kanalen lukt. Je maakt dan wel best eerst een systeemherstelpunt, zodat je een en ander nog kan terugschroeven mocht er onverhoopt iets fout lopen.

Advertentie