Pokki brengt het startmenu niet alleen terug naar Windows 8, maar geeft je ook meteen toegang tot een groot aantal apps die op je smartphone niet zouden misstaan. De onvrede van veel gebruikers over het verdwijnen van het startmenu uit Windows 8 leidde tot een ware wildgroei van externe software die hetzelfde deden. De meeste […]


Pokki brengt het startmenu niet alleen terug naar Windows 8, maar geeft je ook meteen toegang tot een groot aantal apps die op je smartphone niet zouden misstaan.

De onvrede van veel gebruikers over het verdwijnen van het startmenu uit Windows 8 leidde tot een ware wildgroei van externe software die hetzelfde deden. De meeste ontwikkelaars probeerden daarbij zoveel mogelijk het traditionele startmenu van Windows 7 te kopiëren, maar Pokki is een stuk ambitieuzer.

[download_file]


Het biedt niet alleen een modern ontworpen startmenu dat het ontwerp van de Windows-variant in grote lijnen volgt, maar biedt ook honderden populaire apps in een eigen appwinkel. Al deze programmaatjes lijken zo van de smartphone/tablet weggelopen en draaien uitsluitend in de desktopomgeving.

Pokki heeft heel wat vuurwerk in huis gehaald. Je kunt niet alleen favoriete apps van je Windows 8-toestel toevoegen, maar het is ook mogelijk om Facebook, Gmail en Twitter te draaien in speciaal ontworpen webapps.

Het heeft ook nog wat eigen troeven achter de hand, met spelletjes als Angry Birds en Plants vs Zombies, maar ook het leuke Instagrille dat Instagram naar je desktop haalt.

Onderschat de populariteit van dit programma niet: volgens The Next Web is het al 1,5 miljoen keer gedownload. Dat betekent dat grofweg 2,5 procent van alle Windows 8-gebruikers ter wereld Pokki al in huis hebben.

En geef ze eens ongelijk: Pokki maakt handig gebruik van het feit dat Microsoft programmamakers veel meer vrijheid biedt dan bij Windows RT en kan zo dus direct concurreren met de Windows Store.

Pokki is niet alleen te krijgen op Windows 8, maar werkt ook op Windows 7. Download de Windows 8-versie via de bijgevoegde downloadlink en klik op deze link als je de Windows 7-versie wilt downloaden.