Tips

Gooi het functielint uit bestandsverkenner Windows 8

Microsoft is dol op het Office-functielint en steekt het daarom ook in de Windows 8-bestandsverkenner. Gelukkig valt die keuze snel terug te draaien, met Ribbon Disabler.

Het functielint, dat voor het eerst zijn opwachting maakt in Office 2007, was voor Microsoft zo’n succes dat het besloten heeft andere programma’s er mee uit te rusten.

[download_file]

In Windows 8 is de bestandsverkenner vanaf nu dus ook gezegend met grote werkbalkknoppen voor het wissen en kopiëren van bestanden. Dat is misschien fijn als je een nieuwe tablet of laptop met aanraakscherm hebt, maar voor mensen met een traditionele machine is het eerder een vloek dan een zegen.

Ben je een van die mensen, breng dan met het handige tooltje Ribbon Disabler snel de interface terug die je in Windows 7 gewend was. Het is niet meer dan een piepkleine schakelaar die je in staat stelt om te schakelen tussen de Windows Verkenner van Windows 7 en die van Windows 8.

Pak het installatiebestand uit, start de applicatie op en kies er voor om het functielint uit (of in) te schakelen. Log daarna uit en weer in. En je kunt weer ouderwets aan de slag.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business