Adobe maakt de bezemkast schoon en stelt Creative Suite 2 beschikbaar als gratis download, waaronder oude versies van Photoshop, Premiere Pro en Illustrator. Creative Suite staat bekend als een verzameling softwarepakketten waar grafische professionals al jaren hun brood mee verdienen. Videoprofessionals, illustratoren en fotografen kennen ‘hun’ applicatie door en door, omdat Adobes programma’s bekend staan […]

Advertentie

Adobe maakt de bezemkast schoon en stelt Creative Suite 2 beschikbaar als gratis download, waaronder oude versies van Photoshop, Premiere Pro en Illustrator.

Creative Suite staat bekend als een verzameling softwarepakketten waar grafische professionals al jaren hun brood mee verdienen. Videoprofessionals, illustratoren en fotografen kennen ‘hun’ applicatie door en door, omdat Adobes programma’s bekend staan om hun enorme hoeveelheid mogelijkheden.

[download_file]

Om nog onduidelijke redenen heeft het bedrijf, dat vorig begon met het aanbieden van zijn producten als abonnement, een van zijn oudere softwarepakketten als gratis download beschikbaar gesteld.

Je kunt daarom nu de volledige Creative Suite 2 in een keer downloaden als exe-bestand, waarbij je op dezelfde pagina ook de benodigde serienummers kunt vinden. Daarnaast is het mogelijk om applicaties apart te downloaden, als je geen trek hebt om een hele rits met specialistische software te installeren.

Creative Suite 2 werd gelanceerd in 2005, maar dat wil niet zeggen dat je deze software alleen zou downloaden voor nostalgische redenen. Zo is Photoshop CS2 voldoende krachtig genoeg om te kunnen wedijveren met programmma’s als Paint.net of GIMP (al kunnen de meningen daar over verschillen).

Als je Creative Suite 2 wilt downloaden, moet je eerst verplicht een Adobe ID aanmaken, waarna je direct aanbelandt op de downloadpagina. Hier vind je zowel de Mac- als de Windows-versies van onder meer GoLive, Audition Illustrator en Adobe Premiere Pro.

Omdat we niet weten hoe lang Adobe van plan is om de suite aan te bieden, raden we je aan er snel bij te zijn. Zo te zien is dit aanbod alleen geldig voor de Engelstalige versie van CS2.

De link bij dit artikel verwijst door naar een registratiepagina, waar je je Adobe ID kunt invullen of een nieuwe account aanmaken.

Update 1:
Achteraf blijkt nu dat Adobe de CS2-software niet gratis weggeeft, maar dat het in plaats daarvan de beheerservers voor licenties van dat pakket heeft opgedoekt. Het biedt nu voor bestaande klanten van dat pakket directe downloads naar de producten en controleert ook downloaders al een licentie in bezit hebben nadat ze de software hebben gedownload.

Advertentie