Garmin Connect-gebruikers kunnen sinds gisteren terug inloggen bij de dienst om hun fitnesstrackers te synchroniseren.

Advertentie

Garmin heeft officieel bevestigd dat het slachtoffer was van een ransomware-aanval. Dat bevestigt het bedrijf in een persbericht. Nadat het bedrijf vorige week de diensten moest stilleggen wegens een storing, wezen verschillende bronnen al richting cybercriminaliteit. Het bedrijf zou het slachtoffer zijn van een WastedLocker Ransomware-aanval die door de Russische hackersgroep Evil Corp werd georganiseerd.  

‘Garmin Ltd. (NASDAQ: GRMN), maakte vandaag bekend dat het het slachtoffer was van een cyberaanval die op 23 juli 2020 een aantal van onze systemen versleutelde. Als gevolg hiervan werden veel van onze online services onderbroken, waaronder websitefuncties, klantenondersteuning, klantgerichte applicaties en bedrijfscommunicatie’, schrijft Garmin in een persbericht. Omdat de aanval nog steeds wordt onderzocht, geeft het bedrijf niet aan of het inderdaad ging om WastedLocker van Evil Corp.

Ondertussen heeft Garmin hard gewerkt om de situatie terug op orde te krijgen. ‘We begonnen onmiddellijk de aard van de aanval te beoordelen en begonnen met herstel. We hebben geen indicatie dat klantgegevens, inclusief betalingsinformatie van Garmin Pay ™, werden geopend, verloren of gestolen. Bovendien werd de functionaliteit van Garmin-producten niet beïnvloed, behalve de mogelijkheid om toegang te krijgen tot online services.’

Services terug online

Nu de ransomware-aanval achter de rug is, wil Garmin zijn diensten stilaan terug online brengen. Garmin Connect-gebruikers kunnen sinds gisteren terug inloggen bij de dienst om hun trackers te synchroniseren. Wel wijst het bedrijf op een gelimiteerde functionaliteit en vertragingen. ‘We zijn blij om te kunnen rapporteren dat het herstel van Garmin Connect onderweg is. We willen je bedanken voor je begrip en geduld,’ schrijft Garmin.

In de onderstaande tabel geeft Garmin nog aan welke diensten momenteel nog niet helemaal werken. Vooral datasynchronisatie blijkt nog een uitdaging te zijn.

Heb jij problemen ondervonden met de diensten van Garmin tijdens de storing? Laat het ons weten via een reactie onderaan het artikel.


Geen velden gevonden.

1 REACTIE

  1. Garmin werkt nog steeds niet bij mij .
    De gps functie is zelfs weg op mijn forerunner.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here