Microsoft heeft een nieuwe feature toegevoegd aan het Microsoft Defender Security Center. De Secure Score for Devices analyseert de veiligheid van je apparaten en netwerk.

Advertentie

Hoe veilig zijn de apparaten binnen je bedrijf? Het is een vraag waarmee administrators dagelijks worstelen. Om ondernemingen te helpen hun veiligheid te verbeteren, ontwierp Microsoft een nieuwe feature voor Defender ATP. De Secure Score for Devices geeft administrators een duidelijk overzicht van de veiligheidsstatus van je bedrijfsnetwerken en -apparaten.

De score wordt weergegeven in het Threat & Vulnerability Management dashboard van het Microsoft Defender Security Center. Een hogere Secure Score geeft aan dat je devices goed beveiligd zijn tegen aanvallen van hackers. Daarvoor houdt het programma rekening met de configuratie van apparaten met betrekking tot applicaties, besturingssystemen, netwerken, accounts en veiligheidscontroles. In het Dashboard vind je een algemene score, gevolgd door een score per categorie. Zo kan je eenvoudig zien voor welk domeinen er actie nodig is.

Aanbevelingen

Daarbij geeft Microsoft je ook een lijst met aanbevelingen om veiligheidsissues op te lossen en je score te verbeteren. Je kan deze aanbevelingen per categorie opzoeken of een volledige lijst met aanbevelingen laten weergeven. Die lijst kan je dan exporteren in CSV-formaat om hem via e-mail met collega’s te delen. Wanneer je een aanbeveling hebt doorgevoerd, zal de secure score worden verhoogd.

De Microsoft Secure Score for Devices biedt op dit moment enkel ondersteuning voor configuraties via Groepsbeleid. Bedrijven die Intune gebruiken, kunnen problemen ondervinden. ‘Vanwege de huidige gedeeltelijke Intune-ondersteuning, kunnen configuraties die via Intune zijn ingesteld mogelijk worden weergegeven als verkeerd geconfigureerd. Neem contact op met je IT-beheerder om de actuele configuratiestatus te verifiëren’, verduidelijkt Microsoft.

Office 365 Secure Score

De nieuwe scoretool voor apparaten vormt een aanvulling op de Office 365 Secure Score for Windows, die al een tijdje actief was. Deze laatste score bevat niet alleen de beveiligingsconfiguratie van je Office 365-omgeving omvat, maar ook van andere Microsoft-services, waaronder Azure AD. Ook deze dienst geeft bedrijven aanbevelingen om de veiligheid te verhogen, zoals bijvoorbeeld het instellen van multifactor-authenticatie.


Geen velden gevonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here