Philips 329P1H monitor review
RECENSIEOVERZICHT
PRO
CON

Met zijn IPS-paneel van 31,5 inch (80 cm) focust deze 4K-monitor op productiviteit. Is de Philips 329P1H het ideale werkpaard voor op kantoor?

Deze flinke jongen weegt 12 kilogram en voelt daardoor kwaliteitsvol aan. Het vraagt dan ook wat spierkracht om hem uit zijn doos te krijgen, maar hem installeren kan je gemakkelijk op je eentje.  De voet is zonder schroevendraaier (dankzij een vouwhendeltje) eenvoudig aan de staander te bevestigen. Via een handig kliksysteem bevestig je staander en voet, ook hier weer schroevenloos, aan het scherm. We vinden het altijd leuk wanneer we een standaard C13-stroomkabel rechtstreeks kunnen aansluiten. Zo hoeven we niet te liggen schoppen tegen een extern voedingsblok.    

Top in connectiviteit

De opvallendste feature is misschien wel het USB-C-docking, waarmee je een laptop kan opladen aan een stroomsterkte tot 90 W. Het volstaat om je laptop met één kabel te dokken om meteen met alle USB-randapparatuur aan de slag te gaan. Dat maakt van de 329P1H een prima werkscherm voor wie onderweg zijn laptop gebruikt, maar thuis of op kantoor een grotere display nodig heeft.

Met vier USB-poorten, twee aansluitingen voor HDMI, een DisplayPort, ethernetkabel én hoofdtelefoon-aansluiting heb je aan connectiviteit geen gebrek. De lichtsensor die je afwezigheid moet oppikken om vervolgens het scherm te dimmen, deed het niet zo goed in een donkere omgeving. Omdat het scherm te pas en te onpas in spaarstand ging, zetten we de optie uiteindelijk gewoon uit en dat mag niet de bedoeling zijn. De pop-up webcam doet wat die moet doen, maar is niet bijster scherp.

Zacht aan de ogen

Philips design is sober, maar efficient. De dunne schermrand en het kader zijn van hoogwaardig kunststof en de metalen voet met draaischijf voelt ontzettend robuust. De display draait in de voet om zijn as en is in hoogte verstelbaar. Voor welke oriëntatie je ook gaat: de monitor voelt steeds lekker stabiel.

Philips ‘party trick’ voor de 329P1H is een schermdiagonaal van 31,5 inch (80 cm), met een native Ultra HD-solutie van 3840 op 2160 pixels. Het moet gezegd: het IPS-paneel dat Philips in dit toestel gebruikt is van topkwaliteit. De beeldervaring wordt geholpen door Philips SmartImage-technologie, maar die kunstmatige beeldverbetering is niet storend. De LowBlue-modus helpt tegen vermoeide ogen en maakt een al erg zachte display nog fijner om naar te kijken.

Niet voor iedereen

De fabrikant beweert vermoeide ogen tegen te gaan met trillingvrije technologie, al heeft de beeldverversing van 60 Hz toch ongetwijfeld zijn beperkingen. En voor productieve taken is dat ook gewoon prima. Van enige flikkering of hapering is helemaal geen sprake. Maar, is videobewerking je ding of game je regelmatig, dan zijn er betere opties. Het gebrek aan V-sync of G-sync en de basic beeldfrequentie maakt van de 329P1H een dure jongen. Zn prijskaartje van 659 euro dankt hij wellicht simpelweg aan zijn schermdiagonaal en 4K-resolutie. Is dat te overweldigend voor je werkomgeving en kijkafstand, dan is een andere monitor wellicht een betere keuze. Ben je een professional die makkelijk zijn laptop wil kunnen docken en is kleurrealisme je ding: dan zal deze monitor je onmogelijk teleurstellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here