Reviews

Bitdefender GravityZone Business Security getest: je hele netwerk in één portaal

Voordelen
Nadelen
Aanbevolen prijs:
Waar te koop?
Bitdefender combineert een krachtig cloudportaal met de beste bescherming uit de sector. De antivirusoplossing is bovendien best eenvoudig in gebruik, zodra je de soms onoverzichtelijke menustructuur begrijpt.

 
Bitdefender GravityZone Business Security brengt de krachtige bescherming van Bitdefenders beveiligingsproduct naar de KMO. De antivirussuite staat in voor de beveiliging van endpoints en servers voor toestellen die draaien op Windows, OS X of zelfs Linux. Het centrum van de suite bevindt zich in de cloud. Een krachtig portaal laat een administrator daar toe om endpoints te beveiligen en te beheren, niet alleen binnen het eigen netwerk maar ook op verplaatsing. Dat maakt centraal IT-beheer nodig voor ondernemingen met meer dan één vestiging, of met werknemers die niet altijd vanop kantoor werken.
 

 
Het portaal ziet er fris uit met dank aan een dashboard met de nodige grafiekjes en diagrammen, die je weergeven hoe het met de bescherming van je netwerk gesteld is. Aan de slag gaan met Bitdefender is niet moeilijk, als je tenminste weet waar je moet beginnen. Dat is de rode draad bij de gebruikservaring van deze suite: in wezen is ze niet complex, maar ze zou een stuk intuïtiever kunnen.
 

Installatie

Om een endpoint te beveiligen, dien je daarop een beveiligingsclient te installeren. Dat die je door onder de tab Network naar Packages te gaan, waar je een pakket kan aanmaken met daarin de Bitdefenderfuncties die je wenst uit te rollen. Denk aan advancerd thread control, een Firewall of encryptie. Voor het eerste toestel maak je best een pakket aan met de ‘Relay’-functie in. Na het aanmaken kan je het rechtstreeks downloaden of per mail opsturen.
 

 
Zodra een endpointcliënt met relayfunctie is gedownload, kan je er vanuit het cloudportaal mee aan de slag. Het systeem in kwestie is nu beveiligd, en je kan het meteen gebruiken om je netwerk te scannen. Alle gedetecteerde maar nog niet beveiligde toestellen in hetzelfde netwerksegment verschijnen vervolgens in het cloudportaal. Van daaruit kan je met dank aan de relayfunctie netjes de endpointbeveiliging naar alle toestellen uitrollen. Als alternatief kan je heel je organisatie een mail sturen met daarin een link naar het beveiligingspakket dat ze op hun systeem moeten installeren.
 

Niet altijd intuïtief

Zodra alle te beveiligen systemen uitgerust zijn met de Bitdefenderclient, kan je hun gezondheid vanuit het portaal monitoren. Je kan vanop afstand scans inplannen, systemen rebooten en policies aanmaken. Die hebben betrekking op tal van factoren, zoals de gradatie van bescherming, het gedrag van de firewall maar ook de internetverbinding. Zo kan je internettoegang beperken door black- of whitelists, of internettoegang zelfs helemaal uitschakelen gedurende bepaalde periodes.
 

 
In principe kan je zonder enige kennis van zake aan de slag met het cloudportaal en zal je je weg wel vinden, maar soms is het even zoeken. Zo kan je Policies aanmaken onder de gelijknamige tab, maar kan je ze uitsluitend toewijzen via de Network-tab. Het omgekeerde geldt dan weer voor taken zoals een scan of een reboot. Die initieer je vanuit de lijst met cliënten onder Network, maar kan je alleen opvolgen (en dus niet starten) vanuit het Tasks-submenu. Zodra je weet waar je moet aankloppen voor een specifieke functie, wijst het beheer van een netwerk aan endpoints zichzelf gelukkig uit.
 

Nagenoeg perfecte bescherming

Het allerbelangrijkste van een beveiligingssuite is natuurlijk de kwaliteit van de bescherming zelf, en die is fenomenaal. Onafhankelijk testbureau AV-Test stelde vast dat Betdefender gedurende twee maanden geen enkel stuk malware en geen enkele zero-day-aanval ongedetecteerd liet. Daar komt bij dat de bescherming minder dan gemiddeld op je systeem weegt. Het aantal valse detecties blijft eveneens erg laag.
 
Het resultaat is een KMO-beschermingspakket dat geavanceerd en relatief gebruiksvriendelijk is, met een leercurve die iets steiler is dan zou moeten. Dat wordt dan weer ruimschoots gecompenseerd door de kwaliteit van de bescherming. We raden Bitdefender GravityZone Business Security zonder meer aan voor iedere KMO die de beveiliging van zijn IT-omgeving centraal wil beheren. Een IT-expert hoef je daar niet voor in huis te halen, maar een gezonde affiniteit met technologie is wel een must.
 
De door ons geteste versie van Bitdefender is geschikt voor omgevingen met tot 100 toestellen. De bescherming is beschikbaar voor minimaal drie toestellen. Daarvoor betaal je 99,95 euro per jaar, exclusief BTW.
 

Prijs: 99,95 euro/jaar (drie endpoints)
 
+ Fenomenale bescherming
+ Krachtig cloudportaal
+ Strak design
 
Niet altijd even intuïtief
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business