We namen een terugblik op de beurswaardering van Samsung en kijken voorzichtig naar de toekomst.

Advertentie

Steeds meer mensen overwegen een belegging in aandelen. Ten tijde van de eerste golf in de coronacrisis hebben de meeste aandelen een behoorlijke klap gehad. In die zin, dat de waarde van het aandeel flink daalde. Dit was niet altijd terecht, daar het fundament van veel van deze bedrijven stevig genoeg is om de corona crisis door te komen. Een van de aandelen die begin 2020 daalde was Samsung. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft haar rug gerecht in de maanden die volgden. Hoe interessant is een investering in dit bedrijf momenteel? Dit artikel vertelt je er meer over.

Koers van Samsung mogelijk beïnvloed door Galaxy S21

Op 14 januari 2021 bracht Samsung haar nieuwe toestel uit, de Samsung Galaxy S21. Voor veel mensen reden om deze Samsung S21 met abonnement aan te kopen. Ten opzichte van zijn voorganger kent dit model diverse verbeteringen. Zo is de accu vernieuwd, is de Galaxy S21 het eerste toestel met de Snapdragon 888 processor aan boord en werd ook de camera in de Galaxy S21 Ultra flink verbeterd.

De populariteit van een nieuw toestel van Samsung kan een positieve invloed hebben op de koers hiervan op de beurs. Overtreft het toestel de verwachtingen? In dat geval zal de beurswaarde van Samsung stijgen. Mocht het toestel of de verkoop ervan tegenvallen, dan daalt de koers in de meeste gevallen.

Samsung is meer dan mobiele telefoons alleen

Een voordeel dat Samsung biedt, is het feit dat dit bedrijf meer levert dan mobiele telefoons alleen. Je kent Samsung ook van haar telefoons, witgoed en soortgelijke apparatuur. De diversiteit aan producten maakt dat de beurswaardering niet slechts bepaald wordt door het succes van een smartphone dat Samsung op de markt brengt. Een kleine dip door een tegenvallend resultaat in de verkoop van telefoons kan zodoende snel gecompenseerd worden. Andersom kan een stijging ook teniet worden gedaan door de tegenvallende verkoopcijfers van andere apparaten.

Technologiebedrijven doen het goed momenteel

Samsung doet het, net als diverse andere technologiebedrijven, goed op de beurs. De waarde heeft zich sinds de daling in het voorjaar van 2020 al grotendeels hersteld. Aan de ene kant geeft de positieve trend aan dat het coronavirus deze bedrijven niet van haar stuk zal brengen. Aan de andere kant brengt de recente stijging het risico op een correctie met zich mee. Het maakt het erg lastig in te schatten wat de beurswaardering van Samsung de komende tijd zal doen. Het uitbrengen van de Samsung Galaxy S21 is reden genoeg om de koers wel in de gaten te houden.

Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here