Work & Move is een applicatie voor je pc die er voor zorgt dat je gezond blijft achter je computer.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 

Wie te lang in dezelfde houding zit, ondervindt na verloop van tijd gezondheidsproblemen. De Work & Move SitStandCOACH-applicatie van BakkerElkhuizen doet dienst als digitale coach om je gezond achter de pc te houden. De applicatie, die een maand gratis te gebruiken is, leeft in het systeemvak van je Windows-besturingssysteem. Van daaruit verschijnt er ieder uur een melding die ons aanzet om even te bewegen. Dat kan gaan van 10 seconden stretchen en van houding veranderen, tot drie minuten rechtstaan en rondwandelen.

 

Je kan de meldingen snoozen of ze negeren door gewoon voort te werken. Blijf je typen of met je muis bewegen, dan loopt er een metertje vol waarna de melding als genegeerd bestempeld wordt en verdwijnt. Blijf je van je pc, dan gaat de software er van uit dat je de instructies aan het opvolgen bent.

 

 

Het programma komt pas echt tot zijn recht met een compatibele sit-stand-desk. De app kan zo’n bureau aansturen zodat je op tijd en stond afwisselt tussen zittend en staand werken. Door de digitale coach z’n werk te laten doen, hoef je er zelf niet aan te denken dat het tijd is om recht te staan.

 

Via het dashboard van de tool kan je bovendien bijhouden wat de impact van je zitten, staan en rondwandelen op je gezondheid is. Na het ingeven van je lengte en je gewicht krijg je in een handig overzicht te zien hoeveel calorieën je hebt verbrand. Indien je wil kan je het dashboard laten verschijnen telkens wanneer je pc opstart, maar die functie kan je ook uitschakelen.

 

Work & Move is een uitstekende suite voor wie hele dagen achter een bureau zit en zijn gezondheid niet uit het oog wil verliezen. In combinatie met een zit-sta-bureau komt de tool het meest tot zijn recht, maar ook zonder haal je er al voordeel uit.