[Partnerinfo] Rens Koopman heeft een jarenlange ervaring in de IT-sector. Hij begon zijn carrière bij HP en stapte daarna over naar EMC. Daar klom hij op tot District Manager Central Government, Industry, Cloud Providers & Strategic Alliances. Sinds april 2015 is hij werkzaam als Country Manager Benelux van Commvault.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Wat doet Commvault?

Koopman: “Wij bieden oplossingen voor onder meer databescherming en -herstel, cloudstorage, virtualisatie en archivering, en filesync en share. Deze oplossingen worden door een netwerk van partners en serviceproviders geleverd, waardoor we over een van de grootste portfolio’s ter wereld op dit gebied beschikken. Doordat we als bedrijf geen belangen hebben in hardware kunnen we ons volledig richten op datamanagement.”

check resolutuie_RensKoopmanCommvault1
Rens Koopman, Country Manager Benelux bij Commvault

 

“Onze software helpt bedrijven bij het activeren van hun data,” vervolgt Rens Koopman. “Big data is al enkele jaren een veel gebruikt buzzwoord. Gezien de behoefte aan bruikbare en slimme inzichten in datasets en bestandssystemen moeten organisaties steeds meer informatie op een ongekend niveau schalen en opslaan.

 

Big data-initiatieven maken gebruik van nieuwe methoden en technologieën om enorme datasets op te slaan, te indexeren en te analyseren. Tegelijkertijd minimaliseren ze de storage-eisen en zorgen ze voor snellere resultaten.”

Data – een nog te ontginnen schat

Volgens Koopman staat data inmiddels overal op de agenda, nu de digitale transformatie zich overal aan het voltrekken is. “Wij pakken dit op als centraal thema. Waarom? Omdat data de kern vormen van elk digitaal transformatieproces; zonder data geen digitale transformatie. Dat betekent dus dat juist een partij als Commvault in de digitale transformatie voor de nodige toegevoegde waarde kan zorgen.”

 

Los daarvan wijst hij organisaties al jaren op het feit dat ze over drie zaken beschikken die niet, of slechts met de grootste moeite te vervangen zijn. Dat zijn hun mensen, hun imago en hun data. Commvault is een bedrijf dat zich bezighoudt met datamanagement in al zijn facetten. Datamanagement dat ook nog eens ‘software defined’ is.

 

“Daarmee bedoelen we dat we alle intelligentie die rondom data aanwezig is uit de infrastructuur halen. Traditioneel zit die intelligentie in de software gebakken rondom de infrastructuur”, legt Koopman uit. “En dat wordt te complex, die data staan op veel te veel verschillende plaatsen. Zo kan je er niet goed op een homogene manier mee omgaan. Daarom adviseren we bij Commvault om alle intelligentie die rondom die data aanwezig is, uit de infrastructuur te trekken. Zo maak je het als het ware infrastructuuronafhankelijk en ook plaatsonafhankelijk, zodat je door één homogene datamanagementbril naar al je data kunt kijken.”

Opening via API’s

“Je weet tegenwoordig niet meer goed welke applicaties straks wel en niet belangrijk zullen zijn”, stelt Koopman. “We weten vaak wel welke applicaties belangrijk wáren, maar met de hele ontwikkeling rond apps is dat moeilijk in te schatten voor de applicaties van morgen. Daarom heeft Commvault besloten om zijn softwareplatform door middel van API-programma’s open te stellen voor derden. Zo waarborgen we dat data uit elk willekeurig bedrijfsproces kunnen landen op ons dataplatform.”

Modulaire opbouw

Voorheen bood Commvault één monoliet softwareplatform aan, dat maar op een beperkt aantal manieren kon aangeschaft worden.  In het huidige dataplatform zijn alle verschillende functionaliteiten ook licentie-technisch apart beschikbaar.  Hierdoor kan veel gemakkelijker op de specifieke behoeften van elk van de klanten ingegaan worden. Het mooie van het huidige Commvault-portfolio is, dat al die verschillende functionaliteiten apart kunnen aanschaft en ingezet worden, maar dat ze nog steeds allemaal gebouwd zijn op hetzelfde softwareplatform, zodat alles op dezelfde wijze beheerd kan worden.

 

Koopman concludeert: “Het belangrijkste punt waarop wij ons in de markt onderscheiden, is dat wij op gebied van data als enige in de markt álle functionaliteiten kunnen bieden en niet, zoals onze concurrenten, alleen maar een subset daarvan. Ons portfolio bestrijkt het complete spectrum verdeeld over vijf hoofdgebieden: (1) Recovery & Protection, (2) Cloud & Virtual, (3) Informatiemanagement, (4) Mobile, en (5) IT Ops & Analytics. En we integreren ook als enige al deze functionaliteiten in één en hetzelfde platform.”
Disclaimer: Voor de gegevens op deze pagina zijn enkel de adverteerders verantwoordelijk.