De ontwikkelingen van de televisie volgen elkaar in razend tempo op. Als je vandaag bij wijze van spreken een nieuwe televisie koopt dan is er morgen al weer een nieuwer model met nog meer functies beschikbaar. Waar eindigt dit? Wat is er in de toekomst nog mogelijk?

Net gewend aan de 4K televisie komt Samsung alweer met de 8K

Ondertussen zijn we net gewend aan het feit dat alle producenten zo’n beetje de OLED televisie bieden, een tv met uitstekende contrasterende waarden in 4K. Haarscherp dus. Echte televisiekijkers konden hun geluk niet op toen 4K kwam. Het was het summum. Samsung heeft ondertussen echter al de 8K televisie gelanceerd. En zonder de 4K te kort te doen, 8K is zo onvoorstelbaar veel beter dan 4K. Het contrast is nog scherper. Probleem is dat er nog amper programma’s en films voor deze televisie zijn, al optimaliseert de 8K wel je huidige televisie en tilt die ‘m meteen naar een veel hoger niveau. Bij de 8K introduceerde Samsung ook weer een nieuwe standaard als het gaat om de bediening.

Wat te denken van een OLED televisie die je gewoon oprolt?

Maar ook de 8K zal niet het eindstation zijn voor de ontwikkeling van de televisie. Zeker niet. Want toen Samsung met de 8K kwam was men elders al weer bezig met de ontwikkeling van een OLED televisie die oprolbaar is. Heb je geen zin in dat grote zwarte scherm als de tv uit is? Dan rol je’ m gewoon op. Klaar is Kees. Het scherm van de televisie is verwerkt in de soundbar en kan heel simpel omhoog worden gerold.

Verdiep je alvast in het zenderpakket

Het scherm kan deels worden uitgerold om zo andere beeldverhoudingen te kunnen creëren, naargelang de gelegenheid. De normale beeldverhoudingen zijn 16:9 bij een schermdiameter van 65 inch. De televisie is echter uit te rollen naar een beeldverhouding van 21:9 waarmee je de vergelijking met een bioscoop kan doorstaan. Met die ontwikkelingen in het achterhoofd, is het alvast goed je eens te verdiepen in de beschikbare zenderpakketten. Kijk eens op internet en tv vergelijken en je ziet meteen welke aanbieder het goedkoopst is voor het pakket van televisie, internet en vaste telefonie. Dan ben je in elk geval verzekerd van de juiste zenders als de oprolbare televisie beschikbaar komt. Want wie wil er nou geen oprolbare televisie aan de muur?