Met meer dan 50 jaar expertise in de ontwikkeling en productie van trapliften en een sterke focus op innovatie, behoudt familiebedrijf Otolift jaar na jaar haar polepositie in de Benelux. Die vernieuwing uit zich niet alleen in de ontwikkeling van tools, maar zet zich in alle lagen van het bedrijf door. Precies die allesomvattende aanpak garandeert continue vooruitgang – in het bedrijf én voor de klant. Een overzicht.

Advertentie

Grensverleggende producten

In de eerste plaats streeft Otolift ernaar om baanbrekende producten te creëren. In 2016 lanceerde het bedrijf bijvoorbeeld de Modul-Air traplift. Dat model heeft niet alleen de dunste enkele rail ter wereld, maar is ook modulair leverbaar. Daardoor past de traplift naadloos op elke trap: recht, gebogen, steil of met meerdere bochten.

 

Bovendien zijn de onderdelen op elk moment beschikbaar. Op die manier wordt de levertijd van een traplift fors ingeperkt: van enkele weken naar zelfs 48 uur. En omdat het dure maatwerk verdwijnt, valt ook het prijskaartje een pak lager uit.

 

Doordachte digitalisering

Van software op maat om de productieprocessen optimaal bij te sturen tot de implementatie van ‘radio-frequency identification’ – kortweg RFID: Otolift maakt actief werk van digitalisering. Daardoor produceert het familiebedrijf niet alleen efficiënter, maar blijft het ook de kwaliteit van dichtbij bewaken.

 

En de impact van digitale tools reikt verder dan de interne processen. Zo ontwierp Otolift eigen apps om het gebruiksgemak van de klanten te boosten. Een voorbeeld is Otolift Viewer: met behulp van augmented reality-technologie toont de app hoe een traplift bij een trap en inrichting past, nog voor de installatie. Tegelijk ontwikkelde Otolift een applicatie waarmee een adviseur tijdens het eerste bezoek een trap tot op een tiende van een millimeter nauwkeurig opmeet. Daardoor valt de kostprijs voor een apart meetbezoek weg.

 

Klant is koning

Bij Otolift komt de klant ontegensprekelijk op de eerste plaats. Het familiebedrijf stelt dan ook alles in het werk om mensen zo goed mogelijk te informeren over zijn producten. In de gloednieuwe showroom in Merelbeke staan daarom alle modellen opgesteld, zodat iedereen die naar believen kan testen. Het paradepaardje is de ‘engineering’ lift: een traplift waarvan elke schroef en tandwiel zichtbaar is.

 

Maar ook wie niet tot in Merelbeke geraakt, krijgt de mogelijkheid om de diverse trapliften van Otolift te testen. Het bedrijf bouwde namelijk een mobiele showroom: een demobus met daarin de verschillende gemonteerde modellen. De adviseurs van Otolift rijden met de demonstratiewagen tot bij de klanten thuis. Zo ervaren ze het uitzonderlijke comfort van een traplift.

Advertentie