Tips voor het ontwerpen van jouw spandoek!

Wil je zoveel mogelijk mensen bereiken met een bepaalde boodschap? Ben je van plan om meer reclame te maken met je bedrijf of wil je om ene andere reden mensen met je boodschap in aanraking brengen?

Dan kan dat natuurlijk op verschillende manieren. Een zeer effectief en veelgebruikt middel is een spandoek bij Drukland. Dit valt namelijk direct op en je kunt het bovendien zo groot maken als je zelf wil. Ben je van plan om de inhoud zelf te ontwerpen? Dan zijn er wel een aantal dingen waar je goed op dient te letten. Hieronder geven we je enkele handige tips!
De achtergrond
Begin altijd met de achtergrond op het spandoek bij Drukland, aangezien dat essentieel is voor de manier waarop het doek overkomt. Kies daarbij voor een achtergrond kleur die goed matcht met de kleuren van je eigen huisstijl. Ben je van plan om een spandoek te maken met een bepaald thema? Zorg er ook dan voor dat de achtergrondkleuren goed matchen. Daarnaast dient de achtergrond altijd rustig te zijn. Kies bijvoorbeeld niet voor een afbeelding op de achtergrond of veel verschillende kleuren of letters.
Contrast
Contrast is eigenlijk alles. Zorg er daarom voor dat er tussen de kleuren die je gebruikt genoeg contrast is, zeker wanneer je ook gebruik maakt van tekst. Zonder voldoende contrast is de tekst namelijk slecht leesbaar. Ga daarbij niet van je eigen ogen uit, maar van mensen waarvan de ogen niet zo goed zijn. Het lijkt ons immers logisch dat je wil dat het doek voor iedereen te lezen valt. Het contrastlevel van het doek is het beste te controleren van zo’n drie meter afstand. Het moet vanuit iedere hoek op die afstand goed te lezen zijn om te spreken van voldoende contrast.
Eye-cather
Je wil natuurlijk altijd de aandacht trekken met het doek. Dat is echt niet zo eenvoudig omdat we in een zeer visuele wereld leven. Toch moet je proberen op te vallen met het beeldmateriaal. Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat het spandoek opvalt. Denk bijvoorbeeld aan het bewust inspelen op de emotie van mensen of choqueren. Ook het gebruik van een origineel beeld of een originele boodschap kan ervoor zorgen dat je opvalt. Het is daarom altijd aan te raden om hier gebruik van te maken. Door de aandacht van mensen te trekken zorg je ervoor dat ze veel bewuster in contact komen met je boodschap.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business