Partnerinfo

Case: Opvallende efficiëntieverhoging door digitalisatie van werkprocessen

[Partnerinfo] PegusApps zorgde voor een opvallende efficiëntieverhoging bij SkyLift door werkprocessen te digitaliseren via een mobiele app.

 
Kortere doorlooptijden, snellere toegang tot informatie en verbeterde ondersteuning: ook in bedrijven maken apps het leven makkelijker. Ze geven niet alleen uw werknemers de intuïtieve tools die ze nodig hebben om efficiënter te werken, ze maken uw onderneming ook winstgevender.
 
Neem het voorbeeld van SkyLift, een van de grootste onafhankelijke dienstverleners voor liftonderhoud, met honderden technisch ingenieurs in de buitendienst. Die technici moesten voor hun administratie en planning meermaals per dag hun boek met werkbonnen bovenhalen. Op die bonnen registreerden ze onder andere de gepresteerde werkuren en de gebruikte materialen. Een vervelend en tijdsintensief karwei dat veel extra werk gaf en fouten bij het overtikken in het centraal computersysteem.

Digitale werkbonnen

SkyLift wou een efficiëntere oplossing. PegusApps bouwde een mobiele toepassing waarmee de medewerkers onderweg hun werkorders digitaal kunnen invoeren op hun tablet. Deze worden meteen naar hun centrale database verstuurd. Resultaat: alles verloopt nu veel sneller en efficiënter, en dat vergroot de winstmarges.
 
PegusApps stelde een oplossing op maat voor die perfect geïntegreerd was met de rest van de bedrijfsprocessen. Het bleek de juiste keuze: in minder dan 7 maand was de investering terugverdiend. “In PegusApps vonden we de perfecte partner om onze procesflow klantgericht te digitaliseren: flexibel, kwalitatief en prijsbewust”, vertelt Arne Herrebrugh, processmanager bij SkyLift.

Werkplanning en informatie

Een tweede belangrijke pijler in de app is de digitale planning. Medewerkers hoeven nu niet meer langs kantoor om hun werkbonnen voor die dag op te halen. Ze kunnen thuis en onderweg hun planning bekijken en rechtstreeks naar de klant rijden. Zowel voor het bedrijf als voor de medewerkers levert dit een mooie tijdswinst op. Ter plaatse kunnen ze alle correcte en up-to-date informatie en historiek raadplegen van de diverse lifttypes die SkyLift onderhoudt.

Dubbel terugverdiend

Na 2 jaar gebruik van de app haalde SkyLift een besparing en efficiëntieverhoging die veel hoger lagen dan gehoopt. De investering in de app werd meer dan dubbel terugverdiend en de medewerkerstevredenheid steeg gevoelig. SkyLift helpt zijn klanten nu sneller en met een kleinere foutenmarge.
 
PegusApps ontwikkelt enterprise apps en IoT-oplossingen op maat die efficiëntie verhogen, kosten besparen en bedrijfsprocessen versnellen. Benieuwd hoe Pegus Apps het rendement van uw bedrijf kan verhogen in een snel veranderend technologie-landschap? Ontdek de mogelijkheden op pegusapps.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business