Netgear: Enterprise-oplossingen op maat van de kmo

[Partnerinfo] Een stabiel netwerk wordt steeds belangrijker. Vandaag is het een absolute noodzaak om op elke locatie en op elk moment verbonden te zijn, en kan downtime desastreuze gevolgen hebben voor eender welke onderneming. Ook als kmo loont het om te investeren in snelle en veilige netwerkoplossingen, daarom zorgt Netgear al twintig jaar voor innovatie op het gebied van switches, storage en wireless-oplossingen.

 

Arend Karssies, Regional Director Benelux & other EM
“Ons doel is om eindgebruikers en kmo’s op een innovatieve en betaalbare manier te verbinden met het internet,” legt Arend Karssies, Regional Director Benelux & other EMEA uit. “Daarom zorgen we ervoor dat we innovatieve producten uitbrengen en die op een andere manier op de markt presenteren. We willen een extra meerwaarde toevoegen, zodat we kmo’s oplossingen kunnen bieden die enterprise-waardig zijn.”

Belang van de switch

Dat het netwerk een steeds grotere rol gaat spelen, weet ook Netgear. “Er is steeds meer behoefte aan innovatieve oplossingen om netwerkverbindingen te realiseren. Meer apparaten worden draadloos ingezet waardoor bijna àlles over het netwerk gaat: van betalingen tot camerabewaking. Daarom is een stabiel netwerk noodzakelijk en zal dat netwerk ook steeds sneller moeten zijn.”
 
Een stabiel netwerk wordt een handje geholpen door switches. “Al het netwerkverkeer dat gemaakt wordt door pc’s, servers, access points gaan via switches naar het internet toe. Uiteindelijk is dat de belangrijke spil in het netwerk, dus moet die performant, stabiel en betrouwbaar genoeg zijn om al die belangrijke diensten te kunnen faciliteren,” aldus Arend Karssies. “Met onze ProSAFE switches bieden we een uniek aanbod van oplossingen die samen kunnen werken, waardoor je voor elke onderneming de juiste combinatie kunt vinden.”
 
In het portfolio van Netgear vinden we bovendien switches die meer bieden. “We merken dat ook kmo’s behoefte hebben aan switches met een geïntegreerd backup-mechanisme. Meesten zijn al lang gewend een backup van hun data te maken, en begrijpen stilaan dat ze dat ook met hun switches moeten doen. Zulke switches zijn ‘stackable’. Vanaf het moment dat de switch uitschakelt, neemt de andere switch het over, waardoor je een zo kort mogelijke downtime hebt in je netwerk, wat een zo laag mogelijke impact op je onderneming betekent.”

Innovatie tegen recordsnelheid

Als enige speler op de markt biedt Netgear kmo’s 10 GbE-switches, oplossingen met een snelheid die normaal gereserveerd werd voor enterprises. “Meer dan tien jaar geleden startte Netgear met het aanbieden van netwerkoplossingen voor kmo’s die een snelheid van 10 gigabit per seconde mogelijk maakte. Een bevraging van kmo’s leerde ons dat niemand wilt achterblijven. Vier op tien kmo’s zijn op dit moment bezig met het verbeteren van hun netwerksnelheid op korte termijn, en de meerderheid wilt dit gaan implementeren tegen het einde van 2017,” vertelt Arend Karssies.
 
Bovendien, vertelt hij, zit er geen limiet op die snelheid. “Voor de komende jaren zal 10 gigabit voldoende zijn, maar de toekomst zal ons leren hoe snel die evolutie uiteindelijk zal gaan.” Hoe dan ook is Netgear voorbereid. “We denken niet aan wat vandaag een hot item is, maar wat volgende week een hot item wordt. Met andere woorden denken we aan welke technologie we beschikbaar moeten maken voor onze klanten zodat ze mee kunnen gaan op de evolutie van netwerken.”
 

De vraag is niet of het sneller wordt; de vraag is wanneer.
 
Daarnaast wordt ook wireless verbinding steeds sneller, waardoor access points al niet meer op gigabit worden aangesloten, maar multigigabit, een standaard die 2,5 Gb/s ondersteunt in plaats van 1 Gb/s.  Ook voor dat specifieke segment, Wave 2-access points, is Netgear de enige leverancier die een switch heeft voor het kmo.
 

Het Belgische netwerk

Is ook België klaar voor zulke innovatie? “Zeker,” meent Ahmad Ben Mahjoub, Territory Account Manager van België en Luxemburg. “België stelde zich eerder afwachtend op, maar nu er mogelijkheden zijn die passen bij het budget van een kmo, is er steeds meer vraag naar upgrades.” Ook hij ziet de trend in kmo’s die meer en meer voor 10 GbE-oplossingen opteren. “We merken het aan onze cijfers: de noden van ondernemingen evolueren en daarmee ook de vraag naar innovatieve en flexibele oplossingen.”
 
Dat beaamt ook Arend Karssies. “De lagere snelheid is niet meer voldoende. Ondernemingen investeren niet meer voor één jaar, maar voor vijf of zeven jaar. Je doet het immers niet alleen voor vandaag maar ook voor morgen. Als je binnen je IT-budget in plaats van voor 1 gigabit-, ook voor 10 gigabit-verbindingen kunt kiezen, dan is dat op langere termijn de meest rendabele investering. De vraag is niet of het sneller wordt; de vraag is wanneer.”
 

Ervaringsdeskundigen

Netgear besteedt niet alleen aandacht aan hun portfolio, maar ook aan de nodige know-how die daarbij onmisbaar is. Hun jarenlange expertise op het gebied van netwerkoplossingen, geven ze door aan resellers. “De markt evolueert zo snel dat onze resellers hun kennis geregeld bijschaven. Vandaar biedt Netgear ook trainingen aan, niet alleen om onze oplossingen te implementeren, maar ook om commercieel te kunnen adviseren. We bieden daarvoor de juiste tools aan en merken dat dat heel succesvol werkt,” verzekert Arend Karssies.
 
“Het is niet zo dat we een gloednieuwe startup zijn: we bestaan al twintig jaar. Dat is een bepaalde vorm van stabiliteit die we kunnen bieden aan onze klanten. Ze kunnen hun netwerkinfrastructuur toevertrouwen aan een speler die al jaren innovatie blijft brengen op een stabiele manier.”
 
Disclaimer: Voor de gegevens op deze pagina zijn enkel de adverteerders verantwoordelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business