Interoute: het belang van bimodale IT

[Partnerinfo] Eind 2015 kreeg Interoute groen licht van de Britse mededingingsautoriteit CMA (Competition and Markets Authority) voor de overname van Easynet voor 402 miljoen Engelse pond. Sindsdien hebben we hard gewerkt aan de integratie van de twee bedrijven in België en Luxemburg. We waren binnen Interoute dan ook het eerste land dat als één bedrijf ging opereren vanuit het kantoor in Zaventem.

Ambities

Met deze overname maakte Interoute belangrijke stappen in zijn ambitie om Europa’s belangrijkste onafhankelijke ICT-provider te zijn. Dat is mogelijk doordat we uitblinken voor wat betreft schaal, expertise en services voor nationale en multinationale klanten en prospects.

Mijlpaal

Een andere mijlpaal in België vorig jaar was de uitbreiding van het Belgische glasvezelnetwerk door een akkoord met het Ministerie van Defensie. Dankzij deze samenwerking kwam er ruim 1.600 kilometer nieuw glasvezel bij op de as Gent-Brussel en een nieuwe route Gent-Kortrijk-Rijsel. Hiermee bieden we nu een lokale ring naar het datacenter in Gent en bovendien een alternatieve, snelle route tussen Amsterdam en Parijs.

Michel Verwaerde, countrymanager Belux bij Interoute: “De partner die echt bimodale IT kan faciliteren vanuit één digitaal platform zal de overwinnaar zijn in het corporate- en enterprise-segment.”

Hybride groeimodel

We spelen hiermee in op de snel veranderende markt, waarin er steeds meer vraag is naar datacenterredundantie en on-demand bandbreedte. We kunnen bijvoorbeeld meer netwerkoplossingen bieden vanuit het datacenter in Gent. Ook kunnen we data sneller verspreiden via onze backbone zonder dat de klant per se de grenzen van het Belgische netwerk moet overschrijden.
 
Dit betekent ook een versteviging van onze positie in het DRaaS-segment (Disaster Recovery-as-a-service). Redundante en diverse IP-verbindingen met low latency maken synchrone datareplicatie mogelijk tussen de verschillende datacenters verspreid over België, de vestigingen van de klanten en het Interoute-datacenter. Met ons hybride groeimodel kiezen klanten zelf of ze voor traditionele telecomdiensten, cloud computing, IT-managed services of een combinatie hiervan gaan.

Hybrid cloud

Dat past in een tijd waarin met name de cloud snel aan populariteit wint. De public cloud heeft zijn intrede gemaakt en speelt in op de trend om zaken goedkoper aan te bieden. De public cloud is intuïtief, as-a-service en met voorspelbare lage kosten.
 
Maar er zijn ook serieuze kanttekeningen. Want hoe ga je om met security (van zowel data als devices), hoe garandeer je de gebruikerservaring gebruikmakende van het internet? Vraag is of de hybrid cloud dan wel de oplossing is? Het is in ieder geval een goede manier om zaken als beveiliging en user experience gericht te benaderen en onder controle te houden. Volg bijvoorbeeld per type applicatie een beslissingsboom om te bepalen waar deze het best resideert: privaat of publiek? De evaluatiecriteria daarbij zijn dataprotectie, security, gebruikerservaring, prijs, implementatiegemak en schaalbaarheid.

Bimodale IT

Bij de transformatie naar een digitale organisatie spreekt Gartner ook wel van bimodale IT: het beheren van twee afzonderlijke, samenhangende vormen van IT-delivery. ‘Mode 1’ is traditioneel en opeenvolgend en benadrukt veiligheid en nauwkeurigheid. ‘Mode 2’ is explorerend en non-lineair en benadrukt flexibiliteit en snelheid.
 
‘Mode 2’ is in mijn ogen de drijfveer om bimodale IT te gaan toepassen. Maar voordat je zomaar begint met het digitaliseren van je bedrijf, moet je eerst goed nadenken. Je kunt niet enkel de business ondersteunen met een nieuw initiatief zonder de bestaande IT-omgeving mee te nemen als je de keuze maakt voor de public cloud. De gebruiker bijvoorbeeld is mobiel en wil allerlei applicaties gebruiken vanop verschillende devices en vanaf allerhande locaties. Wil je snelheid in IT om de business te ondersteunen? Dan is bimodale IT de aanpak om strategisch om te gaan met uitdagingen op het vlak van digitalisering.

Meer dan een nummer

Het is dan ook verstandig je te laten begeleiden door een ICT-partner. Want wat zoeken gebruikers? Ik denk gebruiksgemak, gecombineerd met servicebeleving. Maar er zijn zoveel aspecten waarmee rekening gehouden moet worden, dat een partner of choice noodzakelijk is. Eén die niet alleen het doel kan aantonen, maar ook de weg ernaartoe en op welke manier dat het best past bij jouw bedrijf. Oftewel: een partner op wie je kunt rekenen als er problemen ontstaan, niet één waar je een nummer of een IP-range bent.
 
De partner die echt bimodale IT kan faciliteren vanuit één digitaal platform zal de overwinnaar zijn in het corporate- en enterprise-segment. Hier komt het concept van Virtual Datacenter opduiken. Dit type partner is namelijk in staat de Mode 2-opzet kritisch te begeleiden en tegelijkertijd vanuit zijn eigen digitaal platform de klant volledig te bedienen met applicaties die privaat draaien. Op deze manier heeft de klant één aanspreekpunt en is een optimale beleving mogelijk vanuit het geboden platform.
 
Disclaimer: Voor de gegevens op deze pagina zijn enkel de adverteerders verantwoordelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business