[Advertorial] Sophos richt zich met zijn aanbod van complete beveiligingsoplossingen in de eerste plaats op de kmo. Een gesprek met country manager Peter Magez naar aanleiding van de nominatie voor de Smart Business Awards.

Advertentie

 
Anno 2016 kan het belang van cybersecurity niet meer onderschat worden. Bedreigingen zoals M2M-aanvallen, ghostware of worms omzeilen steeds creatiever de bestaande beveiligingsmechanismen, en vormen op die manier ware nachtmerries voor CIO’s. Sophos is een autoriteit op het gebied van security met oplossingen voor “alles waar IT-managers van wakker liggen”, volgens Peter Magez, Country Manager van Sophos in België en Luxemburg.
 
“Sophos is eigenlijk een complete security vendor,” legt Peter Magez uit. “Wij bieden een breed gamma aan beveiligingsoplossingen voor netwerk, endpoint, web, e-mail en mobiel.” Die oplossingen zijn vooral bestemd voor middelgrote bedrijven, hoewel ook grote bedrijven bij Sophos terecht kunnen. “We proberen de ideale oplossing voor elke klant te zoeken, in samenwerking met onze partners.” De Country Manager gaat daarbij prat op het persoonlijk engagement dat steeds centraal staat. “We werken niet in een markt met producten; we werken in een markt met mensen. Het is die persoonlijke approach die ons typeert.”

Complexe markt

“De markt van IT security wordt de dag van vandaag steeds complexer. Als IT-manager, zeker in een middelgroot bedrijf, wordt dat verschrikkelijk moeilijk om zelf op te vangen.” Sophos wilt daarom complexe oplossingen vertalen naar eenvoudige systemen. “Ik daag mensen uit om de aankomende European Data Protection Regulation (Europese wetgeving rond bescherming van gegevens in bedrijven, red.) te lezen. Dat is onmogelijk. Daarom hebben wij het gelezen en samengevat, en kunnen we klanten nu advies geven. Daarnaast beschikt Sophos ook over een encryptieproduct dat ervoor zorgt dat je confidentiële gegevens altijd tegen misbruik of verlies beschermd zijn. Wij kunnen dus niet alleen de impact van de wetgeving op het bedrijf van de klant analyseren, maar ook een oplossing aanbieden. De Europese commissie gebruikt overigens al enkele van onze oplossingen, want zij beseffen ook dat die oplossingen hun gegevens op een adequate en klantvriendelijke manier beschermen.”

Het kloppend hart

Waar Sophos daarnaast bijzonder trots op mag zijn, is de unieke oplossing waarmee ze het afgelopen jaar uit hebben gepakt. “Veel bedrijven hebben afzonderlijke oplossingen: antivirus, mailfilters, web-security, en meer. Ze missen echter het recept om die afzonderlijke componenten te laten samenwerken waardoor veel problemen onder de radar verdwijnen. Daar heeft Sophos een oplossing voor gevonden.” Die oplossing kreeg de naam Heartbeat. Met Heartbeat kunnen diverse security-onderdelen met elkaar communiceren. Complexe cyberaanvallen kunnen op die manier worden opgelost, terwijl het systeem voor de klant toch eenvoudig blijft. “We zijn erin geslaagd om de netwerkkant en de endpointkant met elkaar te laten communiceren zonder de overhead voor de klant te verhogen. Hij moet dus geen extra resources aannemen. Integendeel, omdat het management van die systemen wordt vereenvoudigd, is er meer tijd voor andere zaken. Daar zijn we ontzettend trots op.”
 
Sophos is genomineerd in de categorie Security (Security suite – anti malware) van de Smart Business Awards 2016. Stemmen voor deze awards kan vanaf half april. Ondertussen kan u alle genomineerden alvast bekijken op www.smartbusinessawards.be.

Advertentie