[Case] Connective zocht als jonge softwareleverancier een oplossing om zijn producten volgens een Saas-model aan te leveren. Het vond in Altogee de ideale partner.

Advertentie

 
Connective NV is een vooruitstrevende Belgische softwareleverancier met gebruiksvriendelijke en toekomstgerichte oplossingen voor de aanmaak van digitale documenten, het ondertekenen ervan en het opvolgen van de bijhorende workflows.
 
Connective is gepassioneerd om iedere PC, smartphone en tablet binnen organisaties om te vormen tot een krachtig, digitaal transactie- en communicatie platform. Maak de interactie met uw klanten gebruiksvriendelijker en veiliger, versnel (verkoops)processen en verwerk al uw contracten digitaal met één oplossing.
 
Met Connective’s software bent U niet alleen zeker dat de gangbare en toekomstige markstandaarden worden ondersteund, maar ook dat U in regel bent en blijft met alle Europese evoluties die onze researchers nauw opvolgen. Connective is gepassioneerd om de meest veilige en passende oplossing te vinden voor uw bedrijf.
 
In de Belgische en Nederlandse markt, staat Connective gekend als een gewaardeerde en betrouwbare partner dankzij haar uitgebreide kennis, opgebouwde ervaring en toonaangevende referenties.
 
Zo werkten ze al succesvol samen met bedrijven zoals Bank J. Van Breda & C °, De Orde Van Architecten, BNP Paribas Fortis, DELA, ING Bank België, Record Bank, SD Worx, GE Capital en Stad Gent. U vindt er meer over op hun website: www.connective.eu

Software aanbieden in een schaalbaar SaaS-model vraagt meer dan code

Als bedrijf dat zijn eigen software-oplossing ontwikkelt en commercialiseert, volstond het voor Connective lange tijd om onze oplossing bij de klant te draaien.
 
Onze klanten stonden zelf in voor het operationeel beheer en wij richtten ons overwegend op software- service en support.
 
Omwille van veranderende klantenbehoeften en technologische mogelijkheden was het opportuun om onze software aan te bieden in een SaaS-model.  En alhoewel we ondertussen mede door onze ontwikkelomgeving automatisch in de Azure-cloud terecht waren gekomen, kwamen we er al snel achter dat we daarmee niet automatisch een SaaS-oplossing hadden.
 
We merkten dat er naast software bouwen plots ook nood was aan een architectuur waarin over beveiliging, schaalbaarheid, Service Management en SLA’s werd nagedacht. Onze core business is software development. Cloudarchitectuur is voor ons een nieuw domein, dus moesten we als organisatie kennis zoeken rond het operationeel beheer van zo’n omgeving.
 
Zoals bij elk jong bedrijf moeten ook bij Connective de investeringen zorgvuldig en selectief gekozen worden. De voorkeur ligt daar uiteraard in het verder uitwerken en verbeteren van de eigen software. Het was voor ons interessanter om investeringen in infrastructuur te spreiden door in te stappen in een cloudomgeving met een “pay per use”-model. Bovendien kregen we zo ook toegang tot geavanceerde high-availability en geo resilience.
 
We willen blijven focussen op onze core business. Daarom kiezen we ervoor om intern geen gespecialiseerde competenties te ontwikkelen rond het uitbouwen en beheren van complexe (datacenter)-infrastructuur. We vonden het efficiënter om uit te kijken naar een betrouwbare partner. Zo zijn we bij Altogee terecht gekomen.

De voordelen van de SaaS-aanpak van Altogee

Flexibiliteit
Cloud gebaseerde infrastructuur kan snel opgeschaald of afgebouwd worden. Op die manier groeit de capaciteit mee met uw klantenbestand.
 
Service Management
Het gaat om meer dan infrastructuur. Altogee ontwikkelt ook de vereiste modellen en contracten: service management, service architectuur, capacity management, standaard contracten, enz.
 
Service level agreements
Altogee ontwikkelt en operationaliseert ook een servicemodel, waarbij service level agreements (SLA) naar de eindklant toe gerespecteerd worden.
 
Geen grote investeringen
Een SaaS-model vereist geen grote investeringen in hardware. Het gebruik van cloud infrastructuur wordt geboekt als een maandelijkse kost.

Start met een plan

Het spreekt voor zich dat de transitie van uw operating model op maat van uw bedrijf, uw behoeften en uw ambities moet gebeuren.
 
Altogee vertrekt steeds vanuit een behoefteanalyse en een business case. Op basis daarvan werken we een toekomstgericht plan uit dat gradueel geïmplementeerd kan worden.

Start uw plan hier

Meer info over onze aanpak?  Contacteer ons via [email protected]