Nieuws

Verkoop van Macs crasht

De verkoop van Apple kende in februari een spectaculaire daling. Ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar verkoopt het bedrijf nu 16,7 procent minder toestellen. De cijfers zijn afkomstig van marktonderzoeksbureau NPD die Computerworld kon inkijken.

De terugval is gelinkt aan de economische crisis. Toch ligt het probleem specifiek bij Apple, want de globale pc-verkoop steeg afgelopen maand jaar op jaar met 22 procent. Vorige maand zag het bedrijf de verkoop al met vijf procent terugvallen.

Volgens NPD liggen op dit moment vooral de Macbook en Macbook Pro onder vuur. Zo deden beide laptops het in december nog twintig procent beter dan het jaar voordien. Voor februari tekent het bedrijf een verkoopsdaling van 7,5 procent op.

NPD-analist Stephen Baker denkt niet dat de terugval dramatisch is voor Apple. “Dit is waarschijnlijk geen permanente daling in de verkoop van Apple, maar eerder een tijdelijke terugval van de vraag”, zei hij aan Computerworld. “Apple is een niche. Hoge marges, hoge prijzen en een beperkte distributie. En daarom hebben ze meer ruimte voor fouten dan anderen.”

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business