Veilingsite eBay wil niet meer rechtstreeks concurreren met online winkels, maar zich opnieuw gaan richten op de verkoop van tweedehandsartikelen en voorraadoverschotten. Een industrie waar naar eigen zeggen jaarlijks maar liefst 500 miljard dollar circuleert. Paypal, verantwoordelijk voor ruim een kwart van de omzet, moet als betalingssysteem een nog belangrijkere positie gaan innemen in het […]

Advertentie

Veilingsite eBay wil niet meer rechtstreeks concurreren met online winkels, maar zich opnieuw gaan richten op de verkoop van tweedehandsartikelen en voorraadoverschotten. Een industrie waar naar eigen zeggen jaarlijks maar liefst 500 miljard dollar circuleert.

Paypal, verantwoordelijk voor ruim een kwart van de omzet, moet als betalingssysteem een nog belangrijkere positie gaan innemen in het afhandelen van alle transacties.

eBay verbreedde de voorbije jaren zijn activiteiten van ‘tweedehandshandel’ naar nieuwe artikelen. Ook webwinkels, internettelefonie en prijsvergelijkers verschenen op de agenda. Maar die plannen voor expansie wierpen niet altijd de gewenste vruchten af.

Enkele maanden geleden presenteerde eBay voor het eerst in zijn geschiedenis een omzet- en winstdaling. De groep schreef ook al een groot deel van zijn telefoniedienst Skype af. Volgens sommige analisten was dat vooral om dat onderdeel in de etalage te zetten.

 

William Visterin is B2B hoofdredacteur bij Minoc Media Services. Hij staat in voor het vakblad Smart Business en de seminar reeks Business Meets IT, waar hij ook als keynote spreker fungeert. Ook een flink deel van de zakelijke content en research (over oa cloud, datacenter, mobile, security, business software, outsourcing, telecom,…) is van zijn hand. William schrijft én spreekt over IT, telecom, internet en business, en het liefst zelfs over allevier tegelijk.