Nieuws

Ericsson jaagt 500 Mbps door koper

Ericsson is erin geslaagd om data over koperdraad te verzenden aan meer dan 500 Mbps. Dat heeft het bedrijf maandag zelf bekendgemaakt. De technologie heet vectorised VDSL2.

VDSL2 heeft normaal gezien een maximumsnelheid van 100 Mbps. Ericsson heeft die snelheid vervijfvoudigd met Crosstalk Cancellation. Dat komt neer op een vermindering van de ruis veroorzaakt door andere koperparen uit dezelfde bundel.

Volgens het bedrijf biedt vectorised VDSL 2 een beter stroombeheer en een grotere stroombesparing. Bovendien zou de technologie gewoon werken op de huidige koperdraden die worden gebruikt om DSL-verbindingen tussen de woning en de straatcabine tot stand te brengen.

Het bedrijf mikt met zijn technologie zowel op de bedrijfsmarkt als op doorsnee internetproviders. Zo suggereert Ericsson dat ISP’s het kunnen inzetten op de fameuze last mile. Dat is de laatste kilometer tussen de straatcabine en de aansluiting bij u thuis. Op die manier krijgt het bestaande kopernetwerk een flinke meerwaarde.

Ericsson heeft de technologie getest over een afstand van 500 meter met zes koperlijnen in één bundel. Die afstand is niet onbelangrijk, want met DSL-technologie verliest u snelheid naargelang u verder van de straatcabine woont. Tegen eind dit jaar moet de technologie gestandaardiseerd zijn.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business