Nieuws

Wordt Linux populairder door economische recessie?

Meer dan de helft van de IT-organisaties denkt eraan om de overstap naar Linux te versnellen omwille van de economische recessie. Dat moet blijken uit een onderzoek dat IDC uitvoerde in opdracht van Linux-leverancier Novell.
 
Nu steeds meer organisaties kosten willen besparen, maar kwaliteit willen behouden, worden ze aangetrokken door de economische voordelen van Linux, stelt het rapport. Meer dan de helft van de respondenten geeft aan de stap naar Linux te willen versnellen. Meer dan 72 procent van deze respondenten geeft aan al actief de overstap naar Linux-servers te evalueren of de keuze al te hebben gemaakt. Meer dan 68 procent geeft dit ook aan in relatie tot Linux op de desktop.
 
Het belangrijkste motief om over te stappen op Linux is de kostenbesparing. Vier respondenten op tien willen daarom nog binnen de twee jaar naar Linux migreren. Voor bijna de helft van de ondervraagden zal Linux binnen vijf jaar het primaire serverplatform zijn.
 
Het onderzoek brengt ook kritiek op Linux aan de oppervlakte. De belangrijkste reden waarom organisaties niet zouden overstappen op Linux is het ontbreken van applicatiesupport en de slechte interoperabiliteit met Windows en andere omgevingen. “Organisaties geven aan dat wanneer de applicatieondersteuning, interoperabiliteit, virtualisatiemogelijkheden en de technische ondersteuning verder verbeteren, het Linux-aandeel nog meer zal groeien in de markt,” zegt Ronald de Jong, directeur van Novell Benelux.
 
Het positieve gevoel over Linux heeft veel te maken met de steekproef die IDC gebruikte voor het onderzoek: meer dan de helft van de ondervraagden heeft al Linux serversystemen in gebruik. Alles samen namen 300 IT-professionals bij bedrijven met meer dan 100 werknemers aan het onderzoek deel.
 
Novell publiceerde op basis van dit IDC-onderzoek een white paper.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business