Nieuws

Bart Van Rheenen komt aan het hoofd van Logix

De Nederlander Bart Van Rheenen is aan het hoofd gekomen van value add distributeur Logix. Van Rheenen was sinds november algemeen directeur van de Nederlandse vestiging van Logix, maar heeft er nu ook de grotere Belgische organisatie bij gekregen. Van Rheenen volgt Cedric Doignie op, die een Europese functie krijgt. Doignie wordt EMEA Marketing & Alliances Director van Arrow ECS.

Van Rheenen heeft een uitgebreide staat van dienst in het indirecte kanaal. Sinds midden de jaren tachtig was hij al actief als directeur of eigenaar bij bedrijven als A-Line, Dupaco en Channel Concepts. Al toen hij de tienkoppige Logix-operatie in Utrecht ging leiden, was duidelijk dat zijn ambities verder reikten. Veel zal de lokale reseller niet merken van de komst van Van Rheenen. “Ik wil hier vooral een goede sfeer creëren waarbij iedereen goed zijn werk kan doen in deze uitdagende tijden.” Door zijn promotie krijgt Van Rheenen nu een zestigtal werknemers onder zich. Drie dagen per week zal hij in Brussel te vinden zjin, de rest van de week werkt hij in Utrecht.
 
Vorig jaar werd Logix overgenomen door de Amerikaanse distributeur Arrow. Na de zomer zullen we daar de gevolgen van gaan merken. “Op dat moment krijgen alle door Arrow overgenomen bedrijven ook de naam Arrow ECS mee,” zegt Van Rheenen. Vanaf dat moment komen er wellicht ook regelmatig nieuwe productlijnen bij. Van Rheenen heeft daar al zicht op, maar laat voorlopig geen namen vallen. “Maar het is niet meer dan logisch dat we bij de uitbreiding van de activiteiten gaan kijken naar producten van leveranciers die hier of daar all in de groep vertegenwoordigd zijn.” Hij wil ook meer Benelux-overeenkomsten gaan sluiten. Recent werd voor de hele Benelux een overeenkomst afgesloten voor de thin clients van Wyse Technologies. “Als het zinvol is, maken we meteen een overeenkomst voor de hele Benelux. Al wil misschien niet iedere leverancier meteen in drie landen lanceren.”

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business