Op het internet is een versie van Windows 7 gelekt waar in de gebruikersovereenkomst (EULA) staat vermeld dat het om Release Candidate 1 gaat. Het zou volgens Mydigitallife.info om Build 7057 gaan. Het is intussen al de derde editie die sinds de bètaversie circuleert. De bewuste versie, zowel in 32- als 64-bit, is onder meer te vinden […]

Advertentie

Op het internet is een versie van Windows 7 gelekt waar in de gebruikersovereenkomst (EULA) staat vermeld dat het om Release Candidate 1 gaat. Het zou volgens Mydigitallife.info om Build 7057 gaan. Het is intussen al de derde editie die sinds de bètaversie circuleert.

De bewuste versie, zowel in 32- als 64-bit, is onder meer te vinden via zoekopdrachten op torrentsite Mininova.org. Afgaande op screenshots van Mydigitallife.info heeft de zelfverklaarde Release Candidate een geldigheidsdatum tot 2 maart 2010. Dat is een stevige verlenging ten opzichte van de gewone bèta die in augustus afloopt.

Een Release Candidate is normaal gezien de laatste versie voor een softwareproduct op de markt gelanceerd wordt. Dat wil zeggen dat er geen nieuwe functies meer bijkomen, maar dat er wel wordt gesleuteld aan belangrijke bugs.

Op een aantal extra thema’s en bureaubladachtergronden na is het aantal opvallende aanpassingen volgens de site beperkt. Wel zou Build 7057 als enige een fout bevatten waardoor Desktop.ini bij het opstarten automatisch in het kladblok wordt geopend.