Behoorlijk wat niet-Engelstalige applicaties werken niet in Windows Vista, en de verwachting was dat zij ook in Windows 7 niet welkom zouden zijn. Maar voor enkele tientallen programma’s opent Microsoft de deur, meldt het in een blogpost. Microsoft hanteert de volgende vuistregel: een programma dat draait in Vista, zal ook worden uitgevoerd in Windows 7. […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Behoorlijk wat niet-Engelstalige applicaties werken niet in Windows Vista, en de verwachting was dat zij ook in Windows 7 niet welkom zouden zijn. Maar voor enkele tientallen programma’s opent Microsoft de deur, meldt het in een blogpost.

Microsoft hanteert de volgende vuistregel: een programma dat draait in Vista, zal ook worden uitgevoerd in Windows 7. Andersom zullen programma’s die niet compatibel zijn met Vista over het algemeen ook niet werken in Windows 7. Toch ijvert Microsoft om voor behoorlijk wat programma’s een uitzondering te maken. Het gaat om applicaties die Microsoft aanduidt als ‘internationaal’.

"Tot dusver hebben we meer dan dertig applicaties die ‘gebroken’ waren op Vista, wel laten werken op Windows 7", blogt een medewerker van het Windows 7-team. "Dat betekent dat Windows 7 een hogere applicatiecompatibiliteit zal hebben dan Windows Vista. We blijven dat aantal opschroeven."

Quicktime
Tot de geredde toepassingen behoren dingen zoals de Spaanstalige Ikea Keukenplanner, een Duitse versie van Quicktime 7.1.6 en het Arabische programma Khalifa Cartoon Characters Creator. Er staan (nog) geen Nederlandstalige applicaties op de lijst.

Ook heeft Microsoft ervoor gezorgd dat 27 van de geredde applicaties ook nog kunnen werken in Vista. Mogelijk wordt dat geregeld in toekomstige updates van het besturingssysteem. Een van de grote teleurstellingen bij de lancering van Vista was de flinke groep incompatibele software en hardware.