Nieuws

Serververkopen gaan achteruit

Voor het eerst sinds 2002 gingen de verkopen van servers in Europa er in het laatste kwartaal van vorig jaar op achteruit. Ook het derde kwartaal was al slecht geweest. Dat blijkt uit cijfers van Gartner.

In de EMEA-markt werden in het vierde kwartaal net geen 705.000 servers verkocht. Dat was een daling met 9 procent ten opzichte van een jaar eerder. Bovendien zakten de prijzen van de servers, waardoor de daling in marktwaarde maar liefst 20% bedroeg. Alles samen bedroeg de serveromzet in Europa in het vierde kwartaal 4,3 miljard dollar.
 
In aantal verkochte eenheden deden vooral de Unix servers het slecht. Van de RISC en Itanium servers werden er een kwart minder verkocht. Voor de x86 servers bleef de daling beperkt tot 9 procent.
 
Grootste verliezer was IBM, dat 31% minder omzet boekte met zijn servers. IBM zakt daardoor naar de tweede plaats, met een marktaandeel van 30%. HP ging er ook 11% op achteruit, maar houdt wel een marktaandeel van 37%. Derde is Sun, met een marktaandeel van 11%. Sun ging er 17% op achteruit.
 
Ook in aantallen verkochte servers blijft HP er met kop en schouders bovenuit steken, met een marktaandeel van 41%. Dell is tweede, IBM derde.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business