Nieuws

Tech Data boekt meer winst in vierde kwartaal

Tech Data Corporation ging er in het vierde kwartaal van vorig jaar met 11% op achteruit in omzet, maar zag zijn winst stijgen. Over het hele jaar gezien nemen zowel omzet als winst toe. Het boekjaar van Tech Data liep tot 31 januari.

De wereldwijde omzet van Tech Data bedroeg in het vierde kwartaal 5,7 miljard dollar, tegenover 6,5 miljard dollar een jaar eerder. De winst 58,6 miljoen dollar, tegenover 50,2 een jaar eerder. Volgens CEO Robert Dutkowsky van Tech Data zijn doorheen het jaar voorzichtige kostenverlagingen doorgevoerd, terwijl verder volop de focus op verkoop werd gelegd. “Het resultaat van die strategie zie je in de cijfers van ons vierde kwartaal. In een aantal markten hebben we ons marktaandeel verhoogd,en ondanks dalende omzetten verbeterden we onze bruto marge.”
 
Europa was in het vierde kwartaal goed voor 59% van de wereldwijde omzet. In Europa gingen de verkopen er 10% op achteruit, terwijl ze in Amerika 14% daalden.
 
Voor dit jaar verwacht Dutkowsky dat de economie zal blijven slabakken, wat tot lagere omzetten zal leiden. Voor het eerste kwartaal verwacht Tech Data zelfs een omzetdaling met 20%. “Onze sterke relaties met zowel klanten als leveranciers, onze gezonde financiële toestand en ons ervaren personeel zullen ons in deze onzekere tijden echter goed diensten bewijzen.”

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business