Nieuws

Cisco-partners moderniseren netwerken

Wie als reseller zijn toekomst veilig wil stellen, mag niet alleen denken aan de verkoop van producten. Hij moet met de eindklant een band als adviseur opbouwen en ook een heel pak diensten gaan aanbieden. Netwerkenleverancier Cisco helpt zijn partners alvast in die richting te denken met het ‘Installed Base Lifecycle Management Practice’-initiatief.

Het onderliggende doel van het IBLM-programma is de netwerken van bedrijven klaar te maken voor alle nieuwe noden die opduiken: unified communications, video security, enterprise video, wireless toepassingen,…. “We willen hier proactief werken,” zegt Frank De Reymaeker, country systems engineer manager bij Cisco Belux. “We willen dat onze partners samen met hun klant nadenken over hoe ze het netwerk kunnen laten evolueren zodat het klaar staat voor toekomstige noden.” De Cisco-partners voeren eerst een assessment uit van het netwerk, waarna ze met de klant kunnen bepalen hoe hij het netwerk wil laten evolueren.
“Dit kadert helemaal binnen onze visie van het ‘network as a platform’,” zegt Hugo Detremmerie, head of unified channels bij Cisco Belux. “Bedrijven die een correcte netwerk infrastructuur hebben, kunnen op deze investering verder bouwen en er telkens nieuwe business toepassingen aan toevoegen.”
 
Tot nu toe hebben zes Cisco-partners al ingetekend om binnen het Installed Base Lifecycle Management programma mee te werken, en nog eens acht partners hebben voldoende interesse betoond om alvast enkele workshops te volgen. Een eerste reeks workshops sloeg op de assessment-fase en hoe de partners een goede analyse van een netwerk kunnen maken. In een volgende reeks workshops wordt ingegaan op de specifieke technologieën waar een klant behoefte aan kan hebben: unified communications, video, wireless,…. De bedoeling is dat de partners al deze tools en kennis integreren binnen hun dienstenaanbod aan de klant. “Dit is een goede manier om op lange termijn met een klant samen te werken. Elke partner kan deze extra diensten binnen zijn eigen expertise aanbieden,” zegt De Reymaeker.
 
In een eerste fase worden vooral de grote Cisco-gebruikers benaderd voor dit lifecycle programma. “Op basis van wat we uit deze fase leren over hoe de partners hier mee omgaan, wat de klanten er van vinden, kunnen we lessen trekken om in een tweede fase ook meer richting KMO te trekken met dit programma,” zegt Detremmerie. “Ook een KMO kan behoefte hebben om een combinatie van wired en wireless communicatie te gebruiken, dus moeten we ook daar op inspelen.”

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business