Gebruikers van AVG Free 8.5 krijgen met de nieuwste update uitgebreidere beveiliging tegen geïnfecteerde websites. Het nieuwe onderdeel genaamd Active Safe Surf breidt de waarschuwing voor bekende gevaarlijke websites uit met een scan van onbekende websites. Blijkt een website schadelijke code te bevatten, dan geeft AVG vooraf een waarschuwing, zodat het risico op drive-by-downloads kleiner […]

Advertentie

Gebruikers van AVG Free 8.5 krijgen met de nieuwste update uitgebreidere beveiliging tegen geïnfecteerde websites.

Het nieuwe onderdeel genaamd Active Safe Surf breidt de waarschuwing voor bekende gevaarlijke websites uit met een scan van onbekende websites. Blijkt een website schadelijke code te bevatten, dan geeft AVG vooraf een waarschuwing, zodat het risico op drive-by-downloads kleiner wordt.

Eerder stuitte een update van AVG waarbij alle links op een website werden gescand op veel protest van websitebeheerders, vanwege een overschot aan gegenereerd verkeer.

Betaalde versie
De betaalde versie van AVG krijgt een krachtige extra heuristische detectielaag. Heuristische detectie probeert het gedrag van code met een scan te bepalen, om zo onbekende schadelijke code toch uit te schakelen.

De nieuwe heuristische scancomponent, Identity Protection, bestaat uit code die AVG heeft verkregen met de aankoop van het bedrijf Sana Security. Deze nieuwe component kan automatisch contact met de servers van AVG opnemen, om code daar tegen een witte en zwarte lijst te houden en zo beter te bepalen wat wel en wat niet uitgevoerd mag worden.

Zakelijke versie
De zakelijke versie van AVG wordt eveneens uitgebreid. Deze krijgt een serverside-spamfilter, gebaseerd op de Mailshell-antispammotor. Deze oplossing wordt onder meer al gebruikt door McAfee, Panda en Eset.
 

Advertentie